Iconische videoclips van De Staat komen naar het witte doek

De band ziet zichzelf langzamerhand meer als kunstcollectief

De Staat gaat op tour, maar niet zoals je zou verwachten. Aanstaande maart tourt de band langs de bioscopen. Torre en co. brengen namelijk de inmiddels iconische videoclips naar de het grote scherm. De Staat On The Big Screen geeft een blik achter de schermen van de spraakmakende video's van 'KITTY KITTY', 'Witch Doctor' en 'Tie Me Down'. Frontman Torre Florim en 'KITTY KITTY'-regisseur Wouter Stoter spraken er gisteren in 3voor12 Radio over met Eva Koreman.

'We zaten er lange tijd over na te denken,' vertelt Torre. 'Sommige video's verdienen soms een extra verhaal, en video's zoals 'KITTY KITTY' gaan er heel goed uit zien op het grote scherm. Het is heel vet om de video's uitvergroot te zien en even de diepte in te gaan.'

De Staat ziet het uitstapje naar de bioscoop als een verbreding wat de band doet. 'We willen laten zien dat een band zijn niet alleen om het liedjes maken gaat. Dat we langzamerhand een kunstenaarscollectief zijn dat niet alleen maar uit vijf muzikanten bestaat, maar ook uit bijvoorbeeld Wouter als we een video met hem maken', aldus Torre.

Vorig jaar werd 'Witch Doctor' van De Staat uitgeroepen tot de allerbeste Nederlandse videoclip ooit

De Staat On The Big Screen draait
5 maart in Kino Rotterdam
10 maart in Lux Nijmegen
13 maart in Eye Filmmuseum Amsterdam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12