Kabinet heft maximum aantal bezoekers concerten op

Wel voorlopig anderhalve meter

Weer een beetje meer lucht voor muzikanten en concertorganisatoren: het kabinet zou morgen de maximum capaciteit van concerten verhogen tot honderd personen, maar gaat aankondigen dat vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers geldt. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Wel moeten mensen zich aan de anderhalve meter afstand houden en moet een triage gesprek plaats vinden bij de ingang. Ook moeten mensen verplicht reserveren, zodat bij een uitbraak kan worden nagegaan wie die dag aanwezig was. Het zou wel betekenen dat grote ruimtes, zoals Ziggo Dome en AFAS Live, ingezet kunnen worden voor meer dan die maximale honderd personen. 

Voor kleine zalen maakt deze verruiming niet zoveel verschil, al verruimt het wellicht ook de mogelijkheden om buiten evenementen te organiseren. Ook buiten geldt dat een onbeperkt aantal mensen samen mag komen, met anderhalve meter afstand en een gesprek over de gezondheid. Zonder zo'n gesprek zijn in de buitenlucht 250 mensen toegestaan. Mogelijk worden morgen ook verdere versoepelingen per 1 augustus en 1 september aangekondigd.

Volgens de NOS is het nog onduidelijk wat de versoepeling betekent voor grote evenementen. Burgemeesters kunnen evenementen alsnog verbieden, en het zou niet de bedoeling zijn om meteen weer popfestivals te organiseren. 'Maar een klassiek concert in een park zou wel weer moeten kunnen.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12