3voor12 Gelderland

Finale Roos van Nijmegen 30 mei in Doornroosje

Met INDIGO + 3000 PIECES + Sovay + Dunter Flinn

Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is in Doornroosje de uitverkochte finale van de Roos van Nijmegen, de bandcompetitie voor beginnende bands uit de regio Nijmegen.

Na drie voorrondes in Merleyn hebben jury en publiek hun keuze gemaakt over de finalisten. De jury heeft INDIGO, 3000 PIECES en Sovay geselecteerd, bij het publiek is Dunter Flinn als favoriet uit de stembus gekomen.

INDIGO brengt een dromerige sound die gecombineerd wordt met authentiek gitaarwerk. Bands zoals Radiohead, Editors en Red Hot Chili Peppers dienen als belangrijke invloeden voor dit viertal. De band staat deze zomer op het Valkhof Festival.

3000 PIECES is een cross-over van voornamelijk hip-hop, rap, funk, rock en reggae. Grote namen waar ze onder andere mee te relateren zijn, zijn Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang.

De Nijmeegse indierockband Sovay brengen aan de hand van stevige drums, melodieuze basloopjes en speelse gitaarlijntjes een verscheidenheid aan verfrissende songs. Ze worden onder andere geïnspireerd door bands als Wolf Alice, Alvvays en Black Honey.

Dunter Flinn is een band uit Gennep, ontstaan uit een voorliefde voor muziek, jamsessies in de tuin en vriendschap. Beïnvloed door bands als Ween, The Flaming Lips, Wilco en The Shins zet de band een sfeer neer die ze zelf omschrijven als veelzijdig, fris en relaxed. De band staat deze zomer op het Valkhof Festival.

In de finale wordt er gestreden om het volgende prijzenpakket:

  • studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music,
  • mastering van de opnames door Gold Soundz Mastering,
  • een bandcoachingtraject door De Nieuwe Oost,
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-

De winnaar van de publieksprijs gaat ervan door met een professionele fotoshoot door Mike Nicolaassen van As You Were.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12