steun 3voor12

BKS18: Pitou mist intimiteit door zenuwen

En toch bewijst zij zich

In de Five wordt op deze vroege zondagmiddag nog rustig aan de koffie genipt, of al bier gedronken om die kater van de vorige dag te vergeten. Het is altijd zwaar, zo'n eerste act van de laatste festivaldag. Maar Pitou heeft ze binnen gelokt. Het Engelse publiek heeft haar mogelijk op het Brits showcasefestival The Great Escape ontdekt, maar vandaag staat ze in het oerhollandse bos. De Amsterdamse zangeres heeft nét een nieuwe ep uit, en neemt een voltallige band mee op tour. Eerder speelde ze solo.

Het publiek neemt nog rustig de voorgaande avond door in de tent, wat Pitou's doel om het publiek stil te spelen in de weg staat. Maar de band blijkt haar munitie, haar wapen tegen het geklessebes. Maar dan het tweede probleem: de intimiteit, het beste wapen van Pitou. Haar zenuwen zitten haar in de weg. Ze probeert het van zich af te bewegen door op en neer te springen. De normaal praatgrage Pitou blijft nu stil. Vocaal en muzikaal gezien is ze feilloos als altijd, maar door de zenuwen mist de kippenvelonderlaag. 

HET MOMENT:
Dankzij het publiek ontdooit Pitou uiteindelijk toch nog. Ze wijst naar het meer terwijl ze vertelt dat het volgende nummer over een visje gaat, en dat we onze kans om te dansen al hebben verkeken. Het is niet de beste show van Pitou. Daarvoor ligt de lat inmiddels te hoog. Maar de show is nog altijd goed genoeg om te bewijzen dat Pitou een plek op de betere festivals verdient. 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk