DTRH18: Yungblud is Rockstar The Musical

De 19-jarige is de schwalbe van het anarchisme

Yungblud zingt over anarchisme maar wil wel de handjes zien. Yungblud zingt over anarchisme maar heeft een nokvolle backing track meelopen. Yungblud zingt over anarchisme maar heeft elke show dezelfde iconische hoogopgetrokken roze sokken aan. Het product Yungblud is de 19-jarige Dominic Harrison uit het Engelse Doncaster, naar voren geschoven als nieuwe rockster. Hij heeft dezelfde strot als Alex Turner van de Arctic Monkeys. Maar die schreef op deze leeftijd ‘Fake Tales Of San Francisco’ en ‘The View From The Afternoon’.

De gestylde Yungblud heeft een gigantische bak energie aan z’n kont hangen. Hij trapt af met Rage Against The Machine-pastiche ‘21st Century Liability’ en de  skarocker ‘I Love You Will You Mary Me’ en de volledige toko is aan zijn zijde. De frontman springt rond als Kermit de Kikker met teveel zuurstokken op, steekt zijn tong uit, roept een paar keer fuck en tot buiten de tentpalen wordt geklapt. Yungblud werkt.

Yungblud is geen opstandige rockster. Hij biedt de ervaring van een wild rockconcert. Yungblud is Rockstar the Musical. In de muziek loeit opeens een politiesirene (gevaar!), hij draagt een nummer op aan ‘Donald fucking Trump’ (politieke opstandigheid!) en grijpt er soms een gitaar bij (rock-’n-roll!) al kan hij het instrument evengoed laten liggen. Yungblud draait volledig op zekerheid: het gros staat op de backing track. Eigenlijk kan hij alle muziek op dat ding plempen en een beetje de volksmenner spelen, maar zonder de meegebrachte gitarist en drummer is het plaatje natuurlijk niet compleet. Wat van die tape komt is rock met de charme van een nijdige walrus in een bulldozer. Liefdeloze hiprock, skarock en hosrock waarover Harrison ‘jump, jump, jump’ kan roepen. En ‘fuck’ natuurlijk, want dat vindt men stoer.

HET MOMENT:
Kermit plaatst het catchy meezinghitje ‘I Love You Will You Mary Me’ vooraan in de set en geeft de vroege festivalmiddag zo een dikke energiereep. Het enige plezierige geluid dat daarna nog volgt is het eindsignaal.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12