LL19: Joost maakt op een slof en een oude voetbalschoen een homerun 

Friese rapper krijgt upgrade van podium en opent de zaterdag explosief

'Hee joh dit gaat sneller dan een Uber!,' roept Joost Klein, 21 jaar uit Friesland, als hij over de hoofden van het publiek terug naar de bühne surft. Joost, alias Eenhoorn Joost werd bekend als youtuber en maakt sinds een tijd de crossover naar hiphop artiest die net zo makkelijk over de zin als over de onzin van het leven rapt, liefst dwars door elkaar heen. Vorig jaar maakte Joost zijn debuut, dit jaar mag hij de zaterdag openen in de grote Heineken tent. 

Laat het duidelijk zijn, Joost zit in de categorie: you hate him of you love him. Hij schakelt razendsnel tussen een eerbetoon aan een van zijn grootste muzikale helden (Crazy Frog) en een rap over het hebben van geen geld en uitzicht. Hij gaat meerdere keren het publiek in voor een stuntje, blijkt een gigantische boxershort van de Friese vlag aan te hebben en staat over het algemeen geen enkele seconde stil. Het is als zappen tussen TV-zenders, nauwelijks bij te houden voor Lowlandsbezoekers die de afgelopen jaren de opmars van de Nederlandse hiphop niet goed hebben gevolgd of geen enkele vlog van wie dan ook op YouTube kijken. Maar wie door al die gekkigheid heenkijkt, ziet een muzikant die dag en nacht over ieder detail van zijn carriere nadenkt en met een gezonde dosis zelfspot de kutzaken van het leven een beetje draaglijker maakt door er een fiks domme beat onder te leggen. Met gewenst resultaat, dit Lowlands optreden is een homerun. Of zoals een groepje jongens tegen elkaar roept: 'De zaterdag is AAAAAN!'

HET MOMENT:
Natuurlijk staat de tent op zijn kop als Donnie mee komt rappen op ‘Domme Patta’. Maar als Joost zijn ene schoen het publiek in heeft gegooid, draaft hij vervolgens een kwartier heen en weer op een sok en een schoen. Dat moet niet relaxed zijn, maar Joost lijkt het niet eens te merken. Als hij uiteindelijk zijn schoen terugkrijgt uit het publiek midden in de track ‘Glaasje Water’, past hij gewoon even de lyrics aan om dit heugelijke feit te vieren.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12