Nieuwe club WAS. opent in Utrechtse fabriekswasruimte

Pop-upclub wil divers en gedurfd programmeren – anders blijft ie dicht

Een dag nadat de organisatie van Utrechts festival Stekker bekend maakt failliet te zijn gegaan, verrijst er in de Domstad gelukkig alweer een nieuw eigenzinnig dance-initiatief. Vanavond opent pop-upclub WAS. voor het eerst de deuren. De tijdelijke club is gehuisd in de oude washokken van de Werkspoorkathedraal, een enorme fabriekshal. In 3voor12 Radio vertelt mede-eigenaar Jasper Coenen wat die ruimte zo bijzonder maakt: 'Je ziet de oude douches nog hangen, er staan grote wasbakken. Het heeft echt een industrieel karakter, met de tegeltjes nog aan de muur.'

Binnen die tegelmuren gaan dit weekend al twee avonden plaatsvinden die de diversiteit van de programmering moeten aangeven: vanavond hoor je Orpheu The Wizard, Luke Cohlen en 3voor12 Award-winnaar Hunee, en morgen is de beurt aan Kobosil, Abstract Division en een live-set van Vril.

Voor iedere zichzelf respecterende club is de programmering van levensbelang, maar voor WAS. al helemaal: 'We zijn niet elk weekend open, en dat doen we expres. We willen gedurfd programmeren, zeker voor Utrecht. Daarom gaan we alleen open als we een programma hebben dat volgens ons echt de moeite waard is. We gaan open wanneer het ons uitkomt.' Na het openingsweekend is de programmering nog in nevelen gehuld, maar in 3voor12 Radio wil Jasper wel alvast twee namen prijsgeven: 'Er komt een avond met Job Jobse aan, en een avond met Stingray'. Wanneer precies, dat maakt de organisatie zo'n maand van tevoren bekend. Als je WAS. wil meemaken moet je echter wel snel zijn: de club is open tot het eind van dit jaar.  

Meer over WAS.? 3voor12 Utrecht sprak de organisatie in juli en nam een kijkje op het terrein.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12