steun 3voor12

Stekker definitief uit BAR-opvolger Maatschappij voor Volksgeluk

Breedgesteunde motie genegeerd wegens ‘gebrek aan juridische ruimte’

De plannen voor de nieuwe club Maatschappij Voor Volksgeluk zijn definitief van de baan, zo laat de organisatie weten via Facebook. Een flinke domper voor het Rotterdamse nachtleven: de club zou ter vervanging komen van de Rotterdamse club BAR, die de deuren binnenkort sluit. Al eerder liet de club weten dat de gemeente Rotterdam plotseling een streep had gezet door de plannen om de voormalige Ferrofabriek te verbouwen tot nachttempel, maar een massaal protest en media controverse leidde tot een motie om de plannen te herzien. Ondanks de steun van onder andere PvdA en D66 blijft deze motie genegeerd.

De club verwijt de gemeente Rotterdam niet verder te willen kijken dan de aanvankelijke redenen voor het cancelen van het plannen. In de brief, waarop de gemeente reageert op de motie, meldt de gemeente dat er juridisch geen ruimte is om de plannen ruim baan te geven. Ook zou de eigenaar bevestigen niet meer mee te willen werken aan de ontwikkeling op het Ferro-terrein. 

'De Maatschappij Voor Volksgeluk is per direct op zoek naar een nieuwe locatie, zodat in ieder geval de bestaande organisatie en het netwerk van BAR gehandhaafd kunnen worden en zodat het programma van MAVV alsnog doorgang kan vinden,' schrijft de club op Facebook. Lees hier het volledige statement.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk