steun 3voor12

De nieuwe Dollkraut is een opzwepend anthem voor de darkroom

Amsterdamse muzikant komt met Fetish-EP op Charlois

Je voelt al bijna hoe de klamme, penetrante geur van zweet op latex je neusvleugels kietelt bij het zien van de nieuwe videoclip van Pascal Pinkert alias Dollkraut. Daarin voeren twee dames in gimp suits een onderkoelde choreografie op bij de bedwelmende synth wave van ‘Du Fetisch’. Aan alles voel je dat zich buiten het beeld waarschijnlijk nog duisterdere zaken afspelen. ‘Het zijn oude beelden uit de Red Light District, ergens eind jaren ’80 geschoten, en inderdaad, er zaten ook heel wat explicietere beelden tussen’, vertelt de Amsterdamse muzikant grinnikend. Het nummer is een ‘samenwerking’ met De Ambassade, inderdaad een ander alterego van Pinkert zelf.

‘Du Fetisch’ is een vrij serieuze ode aan de darkroom en fetisjfeesten. ‘Ja, ik vind de vibe op dat soort feesten heel cool, van mij mag er wel iets meer viezigheid komen. Het is belangrijk om openminded te zijn, en je merkt dat er steeds meer clubs dat ook echt uitdragen. Het prikkelt.’ De muziek die op dat soort feesten het beste werkt? ‘Er is wel een echt verschil tussen de meer Henk en Anita-fetisj als Wasteland en de kelders van Berlijn. Op die eerste wordt toch vooral flauwe tech-house gedraaid, maar het zou goed zijn om daar eens verandering in te brengen. Ik hoor liever EBM, minimal wave, Crash Course in Science of Boy Harsher. Ja, en deze single natuurlijk. Waarom dat zo goed werkt? Het is letterlijk en figuurlijk opzwepend.’

Maandag 18 juni verschijnt zijn EP Fetish op Charlois Records. Meer #nieuwemuziek vind je hier, en lees hier ook ons profiel van Dollkraut ten tijden van zijn album Holy Ghost People.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk