Poppodia krijgen ook te maken met maximum van 30 mensen

Geen uitzonderingspositie meer voor culturele locaties in nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet kondigt morgen nieuwe maatregelen aan middels een persconferentie, en een van die maatregelen zal de livesector bijzonder hard treffen: NOS meldt op basis van Haagse bronnen dat er dadelijk in ALLE binnenruimtes nog maar maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn. De afgelopen twee weken mochten veiligheidsregio’s nog een ontheffing verlenen aan locaties ‘van groot belang zijn’ (en veel poppodia maakten daar gebruik van), maar die uitzonderingspositie komt te vervallen.

Het is de zwaarste klap voor de livesector sinds maart, want hiermee is een show organiseren voor een concertzaal nagenoeg onmogelijk: de afgelopen weken ontvingen concertzalen als 013, TivoliVredenburg, Paradiso en Carré tot wel 250 bezoekers per show. De poppodia waren de afgelopen maand de liveagenda weer behoorlijk aan het volplannen. Frans Vreeke, interimdirecteur van de Melkweg, stelde in een interview dat zijn podium tussen oktober en januari gemiddeld 6 tot 8 concerten per week kan gaan organiseren.

De komende tijd kan er waarschijnlijk zo goed als niks doorgaan. De kans is groot dat evenementen zoals Left of the Dial in Rotterdam (aanstaand weekend) en Amsterdam Dance Event (volgende week) door deze beperkingen getroffen zullen worden. Hoe lang deze maatregelen zullen gelden is nog onduidelijk.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12