steun 3voor12

Deze nieuwe Hunee-verzamelaar is een extatische nacht in een dik uurtje gepropt

Micro-marathon-set van ambient via Afrika naar Detroit is eindelijk uit

Al in 2016 werd–ie aangekondigd, nu is–ie eindelijk uit: de compilatie die Hunee samenstelde voor Rush Hour. Het is alles wat je van een marathon-set van de Berlijns-Amsterdamse top-dj en 3voor12 Award-winnaar hoopt, maar dan in een klein anderhalf uurtje gepropt: beginnend met een spirituele vrije plaat die tegen ambient aan schuurt naar een weirde 80 BPM-trommelplaat die hij ooit om zes uur ’s ochtends in de kelder van De School draaide ‘en niemand die weet hoe laat het is, welk leven dit is – geen problemen meer, geen angst meer’, zo schrijft Hunee in de liner-notes. 

Vervolgens gaat hij van extatische Afrikaanse funk en boogie naar bubblegum en duikt–ie langzaam maar zeker een deephouse-excersitie in met obscure platen van Ron Trent en Larry Heard, met jazzy meanderende piano’s en vibrafonen. Wanneer je verwacht dat de verzamelaar echt duister wordt, laat Hunee juist weer wat licht doorschijnen met de Ghanese highlife-pionier Pat Thomas, om uiteindelijk toch met een aardeduistere techno-plaat van Detroit-legende Kenny Larkin te eindigen.

Gek is het wel: Hunee is een van de meest veelzijdige dj’s van het moment, en toch voelt deze compilatie al bijna voorspelbaar. Zo invloedrijk is zijn sound inmiddels geworden, zozeer heeft hij zijn stempel op de disco/house-cultuur gedrukt. Van smaakmakers als Motor City Drum Ensemble en natuurlijk vaste sparringspartner Antal tot de dj’s die in Amsterdamse studentenkroegen draaien: iedereen kijkt Hunee op de vingers, iedereen bestudeert zijn platenkeuzes. Zo’n verzamelaar is in die zin een logische stap in zijn carrière. Maar nog één vraag; hoe kan deze track op Hunchin’ All Night ontbreken?!

Lees hier over Hunch Music, het album waarmee Hunee de 3voor12 Award won. Lees hier het interview dat we toentertijd met 'm deden en vind hier nog meer #nieuwemuziek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk