Nieuwe club Tilla Tec opent in voormalig De School-gebouw

Oprichters van queerbar Pamela openen nieuwe club voor de rafelranden

Goed nieuws voor Amsterdamse clubbers: er opent een nieuwe club in het vertrouwde LTS-gebouw dat jarenlang De School huisde. Dan gaat het om het volledige gebouw, dus naast een clubruimte krijgt Tilla Tec ook een bar, expositieruimte, pop-uprestaurants, werkruimte, ateliers en andere faciliteiten (waaronder een queer gym). Het gebouw zal van dinsdag tot zondag open zijn, met reguliere clubnachten tussen donderdag en zondag, en zal minstens een jaar open blijven. De eerste clubnacht is op 12 april.

Wie denkt over een maand weer in het Muzieklokaal te dansen, die heeft het mis, vertelt Passion DEEZ, de in Amsterdam woonachtige Britse dj die zijn vingerafdrukken al op allerlei plekken in het Amsterdamse nachtleven achterliet en nu ook werkt als Tilla Tec’s marketing directeur. ‘Ja, het ligt aan dezelfde weg, maar verder? Het is een ander project, met andere mensen, zelfs de routes in het gebouw liggen anders. We renoveren de ruimte, breken de muren af en delen de verschillende areas opnieuw in.’ Wat betreft de club: die krijgt een maximale capaciteit van 900 personen. Er komt één dedicated clubruime voor circa 350 personen, daarnaast zullen andere areas, die bijvoorbeeld overdag dienstdoen als pop-uprestaurant, ’s nachts ingezet worden als dansruimte (cap. 550).

Tilla Tec wordt geleid door Samuel King en Lola Edo, mede-oprichters van de Amsterdamse queer bar en dj-hangout Pamela. ‘We kunnen nog niet zoveel loslaten over het officiële programma. Maar we komen allemaal uit queer- of BIPOC-communities, we willen de stemmen van mensen die het minst worden gehoord prioriteren. Onze programmeurs zullen daarop focussen: niet per se de grote namen waarmee je zekerweten de club uitverkoopt, maar de sounds die het goed doen in onze communities.’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12