3FM Awards wordt Fieldlab-evenement

1000 bezoekers welkom in TivoliVredenburg op 15 april

De Fieldlab-testevenementen – zoals die afgelopen maand in de Ziggo Dome en op het Lowlands-terrein weden gehouden – krijgen een vervolg: de 3FM Awards worden omgedoopt tot een Fieldlab-experiment. Op donderdag 15 april zijn circa 1000 bezoekers welkom in TivoliVredenburg. Tijdens de show worden de awards uitgereikt en treden The Vices en Son Mieux op. Ook worden eerder opgenomen shows van o.a. Chef'Special met het Metropole Orkest, Krezip, Froukje en Nana Adjoa getoond. Afgelopen week werd al bekend dat ook het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy een fieldlab-evenement wordt met per show maximaal 3500 bezoekers.

Langzamerhand komen er zo steeds meer concerten aan: demissionair minister van VWS Hugo de Jonge wil naast de fieldlabs ook een aantal pilots toestaan: in april worden zelfs al tienduizenden sneltests beschikbaar voor concertbezoekers, en deze week zou een kalender naar buiten moeten gaan, zo meldde RTL Nieuws.

In De Machine vertelde Jeroen Bartelse van de Taskforce Cultuur en TivoliVredenburg al meer over het onderscheid tussen de fieldlabs en pilots: ‘De fieldlabs zijn laboratoria waarin klein en grootschalig onderzoek gedaan wordt naar de effecten van gedrag van publiek op de verspreiding van het virus. Deze pilots zijn een heel ander spoor, een eerste stap naar heropening. Zo lang met de huidige routekaart en het aantal besmettingen in het land nog weinig mogelijk kis, wil het departement van VWS op andere manieren het sociale leven weer op gang brengen. Daar zijn deze pilots voor bedoeld: kijken hoe de testinfrastructuur werk, en hoe je een paar stappen richting heropening kunt doen.’

Je kan nog tot en met dinsdag 13 april stemmen op de 3FM Awards, in vier categorieën: Beste Album, Beste Groep, Beste Artiest en 3FM Talent. De categorie Beste Samenwerking blijft tot aan de show nog open. Kaarten zijn vanaf nu te winnen via 3FM en vanaf woensdag 7 april 10:00 uur ook in de verkoop. Kijk hiernaast ook onze documentaire: van Fieldlab tot Festival. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12