Joost Klein gaat écht naar het Songfestival

Rapper riep het vaak, 3FM voerde campagne

Of ie het meende? Natuurlijk meende hij het. De rapper riep het de laatste tijd vaak en 3FM voerde een campagne voor hem, maar het blijft nog altijd moeilijk te geloven als je het leest: Joost Klein gaat naar het Eurovisie Songfestival. Zijn liedje is door de selectiecommissie van AVRO/TROS gekozen uit maar liefst 600 inzendingen. Joost wil in Zweden de opvolger van Loreen worden.

Voorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen beluisterde met de selectiecommissie alle inzendingen. 'Zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie', zegt hij tegen de NOS. 'Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.'

Afgelopen jaar bewees Joost al dat zijn Nederlandstalige muziek ook internationaal aan kan slaan. Terwijl hij in eigen land Pinkpop en Lowlands plat speelde sneakte hij over de grens met 'Friesenjung', een amalgaam van Nederlands en Duits, dat aansloeg in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daar trad hij regelmatig op, ook met zijn Nederlandse liedjes. Het liedje dat meedoet aan het Songfestival wordt later onthuld. Maar een ding is zeker: de Friese vlag gaat wapperen dit jaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12