3voor12 Utrecht

Volledige discografie The Daydream Fit eindelijk fysiek beschikbaar

De tweede release op het Utrechtse S/D Records is een verborgen pareltje

Begin april bracht Johan van Hattum, die we kennen als muzikant in de Utrechtse blackened hardcore band Terzij de Horde en mede-organisator van de Footprints in the Void avonden, de tweede release uit voor zijn label S/D Records.Het betreft de volledige discografie van het uit Utrecht en Enschede komende The Daydream Fit, wiens laatste wapenfeit alweer uit 2016 stamt en waarvan de muziek nog enkel digitaal te verkrijgen was via hun eigen bandcamp.

De band combineert op eigenzinnige wijze 90’s emo (denk aan Mineral, Moss Icon etc.) en noiserock met complex vervlochten gitaarpartijen (Yo La Tengo, maar ook het Nederlandse Space Siren bijvoorbeeld). Na een ontmoeting met Lee Ranaldo (ex-Sonic Youth) in Amsterdam, kregen ze het zelfs voor elkaar dat hij meespeelde op de track ‘New York City Tonight’, waarbij zijn karakteristieke praatzang uit duizenden herkenbaar is.

De compilatie wordt uitgebracht op cassette, met artwork van Rutger van Aken (van screamoband Second Guessing). De oplage is slechts 50 stuks, dus wees er snel bij om dit unieke tijdsdocument en vergeten pareltje uit de Utrechtse scene te bemachtigen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12