Investeerders beslissen vandaag nog of de stekker uit Soundcloud gaat

Aandeelhouders gevraagd om 170 miljoen extra te investeren

Het gaat niet goed met Soundcloud. Het bedrijf probeert al jaren tevergeefs om winstgevend te worden, moest een maand geleden nog 40% van zijn personeel ontslaan en staat zo lijkt vandaag alweer op de drempel van omvallen. 

Nieuwssite Axios meldt een gelekte memo, waarin investeerders gevraagd wordt nog eens 170 miljoen dollar in de streamingsdienst te investeren. De reserves zouden zijn opgedroogd en het geld nodig om schulden af te betalen en het bedrijf operationeel te houden. Als de investeerders het niet aandurven, zou het kunnen betekenen dat Soundcloud definitief omvalt en alle eerdere investeringen in rook op gaan. 

Soundcloud werd bekend en succesvol als gratis muziekdienst, waarop onder andere veel dj-sets te horen zijn. Maar door auteursrechtenclaims kwam dat open model onder druk te staan. Om die reden probeerde Soundcloud een overgang te maken naar een betaalde dienst, maar die tranformatie lijkt niet aan te slaan bij de gebruikers. Eerder werd gemeld dat streaminggigant Spotify hun noodlijdende concurrent zou willen overnemen, maar de Zweden zagen daar uiteindelijk toch vanaf. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12