DTRH18: Goeie vibes zijn alles voor IAMDDB

Wiet, wierook en soepele R&B van een rijzende ster

Tegelijkertijd met de headliner op het blokkenschema staan, da's toch een beetje alsof je in de poule des doods wordt ingeloot. Met haar tijdslot tegenover überrockband Queens of the Stone Age zou het niet gek zijn als IAMDDB in haar eentje in de Fuzzy Lop zou staan. Gelukkig valt dat hartstikke mee: de tent staat voor ongeveer driekwart vol. Als je geen zin hebt in QOTSA – gitaarmuziek van norsige kerels – is IAMDDB het ideale tegengif: sexy, soepele r&b en hiphop van een supercharmante jongedame. De vlechten van IAMDDB reiken tot haar knieën, en ze is gekleed in een fashionable Sporty Spice outfit. Op het podium steekt ze nog even een wierookje aan: 'it's all about the vibes!' Ze kletst bijna meer dan dat ze zingt, in dat heerlijke Noord-Engelse accent, over positieve energie, goeie 'spirits', en hoe leuk ze het vindt met ons in 'Amsterdam'. Oh nee, gelukkig fluistert haar manager haar nog snel in dat we technisch gezien niet in Amsterdam zijn. Geeft niks.

Op Eurosonic waren we al onder de indruk van IAMDDBs uitstraling, maar liet haar stem het soms nog afweten. Misschien was dat een slechte avond, want de rapper uit Manchester klinkt vandaag ook in haar uithalen soepel en helder. En ja, praatjes heeft ze nog steeds. In twee zinnen vat ze haar hele show samen: 'For certain songs you need the right atmosphere. So you can feel it in your heart, so you can feel it in your pussy, so you can feel it in your mind!' Met zo'n charismatische ster zijn die drie kwartier zo voorbij, en heb je nauwelijks door dat ze in de tussentijd maar zo'n zes nummers heeft gespeeld.

HET MOMENT
Opmerkingen over wiet horen we vaker op festivalpodia. Maar weinig artiesten doen het met zoveel oprecht plezier als IAMDDB. Ze vraagt de meiden vooraan of er iemand een jointje heeft. Natuurlijk! Hop, zo springt ze van het podium om hem te bietsen, met een gulle lach en een knipoog. 'Yaaas bitch! This next song's for you.'

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12