"Sit down, hol' up," er is wéér een nieuwe Kendrick Lamar

'Humble' staat lijnrecht tegenover alles wat de rapper op zijn vorige album deed

Ho, wacht. Alweer een nieuwe Kendrick Lamar? Jep, inclusief video. Op 'Humble' keert Lamar de virtuoze jazzfunk die de basis vormde van To Pimp a Butterfly de rug toe, rapt over een kale pianoriff en een drumcomputer uit de koker van Mike Will Made It. Even schrikken voor fans die instapten bij dat album, voor oude fans die toen afhaakten wellicht een meevaller.

Hoe dan ook, voor iemand die op zo'n voetstuk staat als Kendrick Lamar gaat ie er onverwacht hard in. Expres houterig over een uitgeklede beat, alsof hij wil laten zien niet veel nodig te hebben. De video is ongeveer het tegenovergestelde. Kendrick als paus, als Jezus bij het laatste avondmaal, met zijn aanhang als discipelen bij de uitstorting van de heilige geest: zoals hij eerder al aankondigde gaat Lamar op de bijbelse toer bij zijn nieuwe werk. 

Op het vorige week verschenen The Heart Part 4 lijkt Kendrick Lamar aan te kondigen dat zijn nieuwe album 7 april verschijnt. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12