PP23: Totaal in de wolken van Tove Lo

De Zweedse popprinses bezorgt iedereen een natte Eurodance-droom

‘I’m an attention whore, and I want what I’m asking for,’ zingt Tove Lo in haar nieuwe jaren tachtig dance-poptrack ‘Attention Whore’. Zo eist de Zweedse popzangeres alle aandacht op. Ze schudt met d’r glitterbillen tussen een decor vol wolkjes, terwijl enorme visuals van haarzelf op de achtergrond verschijnen. Tove Lo die een T-Rex berijdt. Tove Lo met een gigantische gouden voorbinddildo. Tove Lo die Tove Lo in de spiegel aankijkt. Nooit genoeg Tove Lo, lijkt ze te zeggen, en Pinkpop krijgt er ook geen genoeg van. Lekker cheeky: ‘I'm fully charged, nipples are hard, ready to go’, zingt ze vol overtuiging in de discotrack ‘disco tits’. Achter haar duiken plotseling een stelletje harde pixel-tepels op. Elke nieuwe track is nóg sexier dan de vorige. Zo ook haar naadloze choreografieën.

Het is bijna tien jaar geleden dat de Zweedse popzangeres en hitmaker doorbrak met megahit ‘Habits (Stay High)’. ‘Dit liedje heeft mijn leven veranderd’, vertelt ze het Pinkpop-publiek. Nu staat echt iedereen elk woord mee te schreeuwen. Best grappig, ooit werkte ze ook mee aan Ellie Goulding’s ‘Love Me Like You Do’, de Engelse zangeres die hier gisteren op de mainstage stond en echt alles uit de kast trok. Maar wat ze niet had? De edge van Tove Lo.

Ze heeft een heel arsenaal aan super catchy popliedjes op het snijvlak van edgy en über commercieel, zo ook op haar laatste plaat Dirt Femme. Vooral super-eurodance-hit ‘2 Die 4’ met de allerleukste interpolatie van het jaar (‘Popcorn’!) wordt vandaag met hartjes in de ogen ontvangen. ‘I’m a cool girl’, zingt ze even later, en Pinkpop kan er niets tegenin brengen.

HET MOMENT:
‘I don't care, I'm down for what you want’, vertelt ze het smachtende publiek tijdens ‘Talking Body’, haar free-the-nipple-anthem. Gaat ze nou echt…? Jazeker: Tove Lo flasht het Pinkpop-publiek. Tits out! Badass.

Kijk HIER drie tracks van de show terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12