Burna Boy naar Down The Rabbit Hole als vervangende headliner

Nigeriaanse superster komt naar Beuningen

Na weken vol gespeculeer maakt Down The Rabbit Hole eindelijk zijn nieuwe headliner bekend. En da's bepaald geen downgrade: de Nigeriaanse superster Burna Boy komt ter vervanging van Stromae, die zijn volledige tourschema afzegde wegens ongespecificeerde gezondheidsredenen. Knap hoor: met Burna Boy heeft Down The Rabbit Hole alsnog een vette vis binnen gehaald, en da's op zo'n korte termijn bepaald niet vanzelfsprekend.

Met zijn blend van afropop, afrobeat, dancehall en hiphop is Burna Boy momenteel de grootste ster van het Afrikaanse continent. Vorig jaar verscheen zijn laatste album Love, Damini (waarop hij ook samenwerkte met namen als Ed Sheeran, J. Balvin en Khalid), zagen we hem al schitteren op Lowlands (kijk hier de volledige show!) en speelde hij shows in zowel Ahoy, Rotterdam als ZiggoDome. Dit jaar schaalt Burna Boy nog eens flink op: op 17 juni brengt de Love, Damini tour hem naar GelreDome. En naar Beuningen, zo blijkt.

Nu het grootste vraagteken op het Down The Rabbit Hole-blokkenschema is vervuld, rest er nog eentje: de vervanger van Slowthai. Na beschuldigingen van verkrachting (Slowthai verschijnt in juni voor de rechtbank), werd hij stilletjes van de line-up gehaald. Wie hem gaat vervangen is nog onduidelijk.

Down The Rabbit Hole vindt dit jaar plaats van 30 juni - 2 juli.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12