DTRH18: Vertraagde vlucht speelt J. Bernardt in de kaart

Gedwongen zaterdagopener blijkt juiste man op juiste moment

Het was gisteren even de vraag of hij nog zou komen. Zijn vlucht vanuit Barcelona was vertraagd, zijn plek op het programma werd al vergeven aan eerst Curtis Harding en, toen die ook vertraagd was, twintig minuten Ploegendienst. Curtis kon nog in het nachtprogramma van de vrijdag worden ingepast, maar voor Jinte 'J. Bernardt' Deprez moest er een andere oplossing worden bedacht. En die werd juist gevonden in de ochtend. Vroeg je tent uit dus, want de Balthazar-man trapt iets na elven al af in de Fuzzy Lop.

Dat een gouden "vondst" noemen gaat wat ver, maar de samenloop van omstandigheden speelt Jinte absoluut in de kaart. Vanaf opener 'Calm Down' danst de uitpuilende Fuzzy Lop mee op de zwoele electro-r&b van Jinte, met die zo onweerstaanbaar lijzige zangmelodieën die we van Balthazar herkennen. Jinte - zijn karakteristieke regenjas is vandaag vervangen door een lichter spijkerjack - danst en zwiert ondertussen over het podium. Hier speelt hij wat percussie mee, daar loopt hij zijn gitaar of zet hij een pre-taped koortje aan en uit. 

Van alle Balthazar-zijprojecten heeft J. Bernardt zijn liveshow het best op orde. Dat bleek vorig jaar al tijdens die drie (!) shows in Nijmegen, en nu weer een paar kilometer verder in de Groene Heuvels. Gedwongen door omstandigheden of niet: J. Bernardt blijkt hier de juiste man op het juiste moment. 

HET MOMENT:
Alles leuk en aardig, muzikaal halen die zijprojecten het natuurlijk allemaal niet bij Balthazar. Hoeveel nummers naast 'Wicked Streets' en 'Calm Down' kun je na afloop nog neuriën? Halverwege zijn show kondigt J. Bernardt opeens het nieuwe 'This is the Remedy' aan. Dat is even schrikken: komt er nog meer solowerk? Na twee jaar met jezelf spelen wordt het nu weer tijd voor een nieuwe Balthazar. Goed nieuws: album nummer vier is onderweg.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12