Knaldrang-koning Reinier Zonneveld opent ADE23 in de tram

De dance-marathon is begonnen: KARREN MAAR!

Welkom op het WK kruitverschieten, also known as fokking ADE! Ga je vannacht rondjes rennen bij de openingsdans van Verknipt, Awakenings of Levenslang? Ben je bij een van de vele netwerkborrels, diners of mixers? Ga je vanmiddag de conferentie af? Of wacht: begin Amsterdam Dance Event gerust al woensdagochtend om 09.00 uur tijdens de ochtendspits, waar Reinier Zonneveld zijn nieuwe album presenteert. In de f*cking tram!

Al een paar jaar is piano-wonderboy turned econoom turned techno-grootheid ADE's posterboy, meer nog dan Martin Garrix. Overal door de stad hangen affiches met zijn gezicht, voor een tulpenveld en windmolens. Het beeld van zijn zojuist verschenen vierde album Heaven Is Mad (For You), en daarmee heeft-ie het momentum aan zijn Versace-shirt hangen. Het zegt veel over de status die techno al een paar jaar heeft overgenomen van EDM. Zonneveld staat zondag nog met zijn eigen Awakenings-evenement in de Ziggo Dome, de techno-gigant heeft in totaal circa honderdduizend andere grote feesten deze week (vrijwel allen uitverkocht), en dan zijn er nog de mega-hardtechno-feesten van o.a. Verknipt, Free Your Mind en Intercell.

Superdom én grappig idee natuurlijk om zo’n album al woensdagochtend te presenteren in een tram die door Amsterdam zoeft, met influencers als sardientjes in een blik. Hij draait Heaven Is Mad van kop tot staart, van de cheeky eurohouse tot een soort happy hardcore met loeizware kicks, tot remakes van zeroes gabber-tunes van DJ Promo en Angerfist. Zonneveld kijkt zelf ook een beetje ongemakkelijk naar de mimosa-slurpende influencers voor zijn neus, ziet hoe de provisorische dj-booth weer begint te wankelen bij elke bocht die de tram neemt, haalt dan zijn schouders op en brult zeker tien keer zijn lijfspreuk. KARREN MAAR! KARREN MAAR! KARREN MAAR!

Volg onze ADE23-verslaggeving het hele weekend via het dossier, lees meer over het album van Reinier Zonneveld en lees ook ons A La Carte-interview met de technoster

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12