Deze nieuwe track van Sjamsoedin is zijn meest emotionele ooit

Luister het titelnummer van zijn ‘debuut-EP’ Orion

Al anderhalf jaar opereert Sjam Sjamsoedin (vroeger Nobody Beats The Drum) onder zijn eigen naam, maar nog altijd is er naast een handvol losse tracks geen officiële release van hem verschenen. Tot nu: eind mei verschijnt de EP Orion, luister hiernaast alvast de titeltrack. Het is een verrassend stemmig, downtempo elektronica-liedje met melancholische akkoorden, verknipte vocals en een modulaire synthesizer-arpeggio die steeds verder over de kop gaat. 

‘Jarenlang heb ik behoorlijk lopen beuken en stevige dansvloer-shit gemaakt. Met Nobody Beats The Drum was het de deur intrappen en gewoon rammen. Ik denk dat dit er een beetje een anti-reactie op is’, zegt hij er zelf over. ‘Ik denk dat dit de meest emotioneel geladen release is die ik ooit heb gemaakt. Vind je dat het op Weval lijkt? Ik dacht zelf eerder aan een Prince-ballad, en ik heb de laatste tijd ook veel DJ Koze geluisterd.’

Maar waarom heet de EP eigenlijk Orion? ‘Het is het enige sterrenbeeld dat ik ken, naast de steelpan. Maar zodra je die herkent, met drie sterren als riem, een zwaard en z’n knieën? Ik zie hem bijna altijd meteen als ik naar boven kijk, dus ik begon hem een beetje te zien als een beschermengeltje.’

Met de electro van Nobody Beats The Drum reisde Sjamsoedin een paar jaar geleden de hele wereld over, in Amerika tekenden ze zelfs bij het prestigieuze boekingskantoor AM Only. Onder eigen naam begint hij een beetje opnieuw en heeft hij een gezonde verslaving voor modulaire synthesizers ontwikkeld. Daarover spraken we hem eerder al. Zijn debuut-EP Orion verschijnt 19 mei via La Freund Recordings. Diezelfde avond is er een release-feestje in OT301.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12