DTRH18: ‘Tank’ is even de baas van Down The Rabbit Hole

Zangeres predikt, rapt en rockt vol overtuiging

Hoewel dit jaar hun tweede album moet gaan verschijnen, mag 2017 gerust het jaar van Tank and the Bangas genoemd worden. Ze wonnen in de VS de Tiny Desk Contest bij de publieke omroep daar en de daaruit volgende show werd lovend ontvangen. Niet gek dus dat er al heel wat mensen staan te wachten op de catchy mix van gospel, soul en hip hop. De eerste vijf minuten zijn echter allesbehalve overtuigend: de band klinkt rommelig en ook zangeres Tarriona "Tank" Ball is nog zoekende. Bij het tweede nummer neemt ze echter de regie in handen en laat ze de teugels niet meer los.

De in een kleurrijke jurk uitgedoste frontvrouw brengt met haar gedreven band stevige rapnummers, zweverige soul en luchtige danstracks. De vocals van Tarriona hebben hierbij de absolute hoofdrol: ze rapt, ze zingt en kan haar strot geweldig open trekken. Hoewel ze bij de rapnummers eerder in de set al overtuigend overkomt, past haar stem pas echt perfect bij de meer soulvolle nummers. Het publiek is overtuigd en eet na een kwartiertje aftasten uit haar hand. Vooruit, op enkele rustige momenten worden de dansjes in het publiek bijna plichtmatig, maar de volgende indrukwekkende uithaal is nooit ver weg. Tank leidt ons door een gevarieerd muzikaal landschap en stelt ons niet teleur.

HET MOMENT:
Als je enige album alweer vijf jaar oud is en je een deel van dat album enigszins ontgroeid bent kun je voor een volwaardige setlist wat nummers tekort komen. En dus zijn ook bij Tank and the Bangas de covers onvermijdelijk. Een soulvolle versie van 'Roses' (origineel van Outkast) doet het redelijk, maar als we met een schijnbaar geflopte sitdown op het verkeerde been worden gezet, knalt de band er nog eens in met een eigenzinnige versie van 'Smell Like Teen Spirit' (oorspronkelijk van Nirvana). Origineel? Nee, maar het is ook allesbehalve een zwaktebod.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12