Belgen worden gek: Millionaire terug na elf jaar afwezigheid

Met Tim Vanhamel als zes-ogig mystiek wezen

Stop de persen! Tim Vanhamel heeft Millionaire weer van stal gehaald! Vandaag wordt een nogal bizarre videoclip onthuld bij het nieuwe nummer ‘I’m Not Who You Think You Are’, waarin een meisje met een boor haar voorhoofd perforeert om vervolgens in een soort thuisbioscoop te veranderen, en waarin frontman Tim Vanhamel opduikt als een soort Indiase godheid met zes ogen. Nogal freaky!

Het is het eerste wapenfeit in lange tijd. Even opfrissen: ruim tien jaar geleden alweer verdween de band, terwijl in de jaren daarvoor de buzz enorm was. Millionaire had per slot van rekening goede internationale vrienden: hun tweede album Paradisiac werd destijds geproduceerd door Josh Homme van Queens Of The Stone Age, die Millionaire volgens de overlevering beschouwde als de beste rockband op aarde. Met diezelfde Homme speelde hij ook even in Eagles Of Death Metal. Maar de grote internationale doorbraak bleef toch een beetje uit.

Bij onze Zuiderburen zijn ze nogal blij met de terugkeer van de band. Dagblad De Morgen plaatste zojuist een megalange duiding van de videoclip, waarin superlatieven over elkaar heen buitelen. De krant spreekt van 'een fantastische doorstart, die onmogelijk onterecht te beoordelen valt', 'ergens in de mezzanine tussen gestoord en geniaal'. Wat wij ervan denken? Kom maar op Tim, je klinkt scherp en de Vlaamse muziek kan wel weer een beetje meer gefreak gebruiken!

Millionaire speelt ook op Best Kept Secret.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12