steun 3voor12

20 jaar 3voor12: Brainpower gaat voor Kanye West

Stem nu op je favoriete songs van de afgelopen 20 jaar

3voor12 bestaat (bijna) 20 jaar! In mei zijn we jarig, dus dat vieren we de hele maand lang. We trappen af met de beste 100 nummers uit 20 jaar 3voor12, gekozen door jou! Je kunt nu stemmen op je tien favorieten. Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Radio schakelt stemadviseurs in.

Maandagvond deelde Brainpower zijn expertise met ons. ‘Echt onmogelijk, deze keuze. 3voor12 was er al voor me vanaf het begin van mijn carrière, dus ik neem dit erg serieus. Toen ik er niet uitkwam heb ik op m’n gevoel de eerste genomen die ik tegenkwam en vet vond: Kanye West met 'Jesus Walks'. Kanye West is de afgelopen jaren verzand in ‘hij is de man van Kim Kardashian’ en ‘hij heeft altijd heftige antwoorden in interviews,’ maar in principe is hij natuurlijk een briljante producer en rapper. Hij is zo ontzettend vet. En inhoudelijk, wat hij zegt in dat nummer: ‘je kunt overal over rappen, maar als het religieus of spiritueel is wordt het ineens een ding.’ Dat geldt voor alle mensen die geloven, denk ik. Dus ik vind het heel stoer en gedurfd dat hij dat toentertijd al deed en dat het ook nog een wereldhit werd! Dus in het kort: een monsterhit over religie met een vette productie.’

Luister hier het volledige interview met Brainpower in 3voor12 Radio, waarin hij ook deelt op wat voor bijzondere plek hij 'Jesus Walks' voor het eerst heeft gehoord en de award die hij afgelopen week heeft binnengesleept.

Stemmen voor de Top 100 van 20 jaar 3voor12? Dat kan hier!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk