Album van de week (11): Sunflower Bean

Sunflower Bean davert voor de hordes verwarde milennials uit

Het is geen geheim hoe verliefd we zijn op Sunflower Bean. Alle bizar catchy singles die hieraan voorafgingen bestormden onze playlists, en twee weken terug op SXSW waren ze onze op twee na favoriete act. We doopten hen daar tot de leukste band van het moment, iets wat dit tweede album alleen maar bevestigt.

Het stijlvolle drietal Julia Cumming, Nick Kivlen en Jacob Faber uit New York stoeit elf nummers lang met de weg naar volwassenheid in een wereld waar nog zoveel aan schort, met een fris optimisme. De passie voor Pink Floyd, The Velvet Underground en Led Zeppelin die door het debuut Human Ceremony gonsde hebben de drie achter zich gelaten. Na een lange tour waren ze nogal uitgekeken op dit geluid, dus doken ze de muziekzaken in en liepen naar buiten met een verzameling gear. De nieuwe sound volgde op natuurlijke wijze. ‘I Was A Fool’ wekt beelden op van Fleetwood Mac, ‘Memoria’ van ABBA, met een zeer behapbare rockhook.

Niet alleen de sound van Julia Cumming en co. is geëvolueerd. Waar het debuut nog uit tienerkrabbels bestond, zijn de drie 22-jarigen nu uitgegroeid tot activisten. De afgelopen twee jaar is Cumming opgekomen voor alles dat haar lief is. Ze activeert jonge mensen de politiek eens in te duiken, maar ook in haar bijklusbaan als model is ze idealistisch en vooruitstrevend. Ze strijdt voor een modewereld zonder eetstoornissen en kinderarbeid. Dat schemert ook door Twentytwo And Blue. School shootings, objectificatie van de vrouw en natuurlijk de heersende hand van Trump krijgen een plekje op het album - maar met een gezonde vlaag optimisme en een hoopvolle blik op de toekomst.

Met Twentytwo In Blue davert Sunflower Bean voor de hordes verwarde millennials uit. Het album stoeit met de grens die je ineens over bent, van tiener naar volwassene. Sunflower Bean vangt deze existentiële state of mind in een album, met de dromerige en zoete stem van Cumming.

Check #nieuwemuziek en abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12