BKS22: Jessie Ware herboren als schitterende Studio 54-discobol

Vier fabulous dansers verkennen gevoelige plekjes bij Britse zangeres

Kijk eens aan, tijdens de derde song wordt de discobol op het podium aangereikt. Bijna plechtig, nog net niet op een paars kussentje, presenteert één van de fabulous vier achtergronddansers/vocalisten van Jessie Ware de fonkelende bal, om er vervolgens voguend en zwierend mee over de planken te fladderen en sierlijke pirouetjes te trekken.

Ja, Jessie Ware vereert vanavond de discobol. Na haar carrière als elektronische POP-artiest, heeft de Britse op haar 35ste de discoster in zichzelf ontdekt met de prachtplaat What’s Your Pleasure? Meer dan bijvoorbeeld Dua Lipa, Kylie Minogue (ze covert wel diens ‘Kiss of Life’), Roísín Murphy en Robyn refereert ze direct aan de sierlijke seventies-sound van de New Yorkse discotheek Studio 54. En veel van Jessie’s dansvloervullers klinken vandaag op Best Kept Secret niet alleen tijdloos, maar zelfs fris.

Een oudje als ‘Wildest Moments’ - prima poptune, daar niet van - voelt dan bijna log en onnodig. Veel mooier is de nieuwe slowburner ‘Remember Where You Are’, waarin de after hours op z’n einde lopen, de rode zon de stad alweer in de fik zet en geliefden in elkaars armen wegsmelten. Precies het gevoel waarmee je hoopt achter te blijven na een eerste festivaldag.

HET MOMENT
Ze speelt zonder band, maar die mis je geen moment. Het geeft alle ruimte aan die vier dansers. Terwijl Jessie haar micsnoer als een kinky zweep op de grond slaat, mogen zij bij elkaar de gevoeligste plekjes bevoelen in ‘What’s Your Pleasure’. Op de rand van het podium zie je ze bijna in elkaar kruipen, zo sensueel dat je al verlegen wordt van ernaar kijken.

Kijk alle concertopnames via YouTube

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12