Duik het nachtleven van Tokio in met Waltzburg

Videoprimeur van ‘Neon’, een zomers gitaarpopliedje met een duister randje

Het is midden in de nacht, je weet eigenlijk niet hoe laat. Al je vrienden zijn al vertrokken, jij banjert halfdronken over straat op weg naar huis. Tussen de neonlichten en flitsende koplampen doemt het gezicht op van dat ene meisje dat je aansprak aan de bar, of die jongen waarmee je op de dansvloer stond. Zo mooi, zo leuk, en zo verdrietig – want morgen zijn jullie elkaar alweer vergeten. Daarover gaat ‘Neon’, de nieuwe single van Waltzburg.

De Nijmeegse band timmert al lekker aan de weg: het land door met de Popronde, een goeie show op Noorderslag, en meer festivals aan de horizon. En dat voor een band met maar één liedje! Nadat ‘Ghost’ regelmatig in 3voor12 Radio te horen was, is er nu de opvolger ‘Neon’. Op het eerste gehoor een vrolijk indiepopliedje, met een catchy refrein en zonnig gitaarriffje, maar er zit een duister randje aan: ‘I feel mighty fine, but I know that it’s just the wine’.

Zo'n contrast tussen dag en nacht zag frontman Menno ook in het nachtleven van Tokio, waar Waltzburg de clip voor ‘Neon’ opnam: ‘Overdag is het in Japan allemaal heel gesloten, heel beleefd. Zo beschaafd, bijna op het zieke af. Maar ’s avonds in die bars is iedereen hartstikke dronken en meteen heel open, zo van “Kom maar binnen!”’

In de video zie je ook een klein barretje in Tokio, waar Waltzburg een spontane show speelt: ‘We kwamen daar binnen vallen met zo’n idee van “We zien wel of het lukt”. En toen lukte het! De eigenaar was heel enthousiast, de band die daar speelde zei alleen maar “Speel maar door, we willen meer horen!” En die Japanse drummer-chick die daar was, heeft gewoon met ons mee gedrumd.’

De eerste EP van Waltzburg, met daarop ‘Ghost’, ‘Neon’ en twee nieuwe nummers, komt uit in september. Kijk hier ook de livesessie van Waltzburg in 3voor12 Radio, waar de band nog twee nieuwe nummers speelde.

Check #nieuwemuziek en abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12