3voor12 Utrecht

Vic Willems zet een nieuwe koers met eerste single van nieuw album

‘Wachten Tot Het Fout Gaat’ behandelt grote vragen op een muzikaal speelse manier

Deze week heeft de Utrechtse songschrijver Vic Willems de single ‘Wachten Tot Het Fout Gaat’ uitgebracht. Het is zijn eerste nieuwe muziek in tweeënhalf jaar tijd. Debuutalbum Doemdenker/Wonderkind verscheen net aan het het begin van de coronapandemie. ‘Wachten Tot Het Fout Gaat’ is het titelnummer van het gelijknamige album dat in 2023 verschijnt.

Willems heeft het aankomende album helemaal zelf geproduceerd. “De touwtjes helemaal in handen, zelf de knoppen bedienen, de microfoons klaarzetten, de audio verwerken”, licht hij toe. “Na veel samenwerkingen en co-producties in het verleden een hele leuke, maar ook spannende nieuwe stap.” Dat betekent niet dat hij alles in zijn eentje heeft gedaan: een aantal bevriende muzikanten en mixers heeft meegewerkt aan de plaat. En bij het uitbrengen spelen ook een manager, platenmaatschappij etc. een rol.

‘Wachten Tot Het Fout Gaat’ gaat over de vraag hoe je je verhoudt tegen het onheil in de wereld. Willems: “Het lijkt soms alsof de apocalyps dan toch echt is gekomen: pandemie, oorlog, populisme en fascisme in opkomst, maar zolang je niet naar buiten kijkt lijkt het alsof het overal fout aan het gaan was, behalve in jouw kleine veilige wereldje. Maar hoe gezond, duurzaam of realistisch is dat? Dat dat grote vragen zijn hoeft niet te betekenen dat de muziek ook zwaar is geworden. Sterker nog, ik denk dat dit nummer, en het merendeel van het bijbehorende album, lichter en speelser is dan alles wat ik hiervoor heb gemaakt.” Dat is op de nieuwe single onder andere te horen in het koortje aan het begin, de uptempo drums en de springende (bas-)synthesizerpartijen.

Op zondag 18 december speelt Vic Willems in De Nijverheid, tijdens een editie van de Songwriter Circle.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12