LL19: PUP laat crowdsurfers botsen

Onstuimige Canadese punkrockband op handen gedragen

‘This is what fucking punkrock is all about! Beating the shit out of each other and then picking each other up!’ Was getekend: PUP, een megastrakke Canadese band die inderdaad de moshpit aan de kont heeft kleven en hier in de X-Ray heel wat teweegbrengt. Ze schreeuwen uit volle borst de duistere gedachten eruit in een handvol klasse songs. Over de klotezooi die de wereld is, hoe zwaar het touren is, maar ook over de vriendin die vindt dat ze eens wat minder moeten zuipen en eindelijk eens volwassen moeten worden. Er is een hardcore-nummer dat toepasselijk ‘Full Blown Meltdown’ heet, een vrolijke inhaker genaamd ‘If This Tour Doesn’t Kill You, I Will’ en een anthem van jewelste met de titel ‘Morbid Stuff’. Ja, zware zaken dus, maar gebracht vol levensvreugde en met de boodschap dat we vooral feest moeten vieren zolang we nog niet naar de gallemiezen zijn.

Twee gasten vooraan grijpen elkaar gebroederlijk bij de schouders beet om de teksten ervan in elkaars gezicht te brullen, euforisch van de energie die PUP met zich meebrengt. De crowdsurfers vliegen in het rond, en de frontman van PUP zelf? Die springt al vroeg over het hek de X-Ray in. Niet tijdens een explosief moment, maar juist in een emotioneel meebrul-rustpunt. Hij wordt op handen gedragen, natuurlijk, en iedereen zingt met hem mee. En daarna? Daarna wordt de moshpit pas echt wild. De tent is niet ramvol – sterker nog, er zijn best wat mensen die afdruipen omdat dit op vrijdagmiddag toch effe iets te heftig is – maar wie blijft plakken, wordt getrakteerd op een supergoeie punkrockshow. 

HET MOMENT:
De ene crowdsurfer komt van achteren naar voren en ziet al dat het zo misgaat. Van voren komt er namelijk ook al een crowdsurfer zijn kant op gedreven. Zo voltrekt zich in slow motion een vrolijke crowdsurfbotsing.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12