Aafke Romeijn laat je waterijsje smelten met ‘Licht Aan’

Een vrolijk zomerhitje geproduceerd door Rui (Afrojack is fan!)

Na een nogal politieke EP (met een knipoog, vanzelfsprekend!) is het tijd voor wat luchtigheid: het nieuwe liedje van Aafke Romeijn is een bijzonder lichtvoetig en vrolijk zomerliedje met een housebeat geproduceerd door Rui Reis Maia (Afrojack is fan, echt waar). ‘Licht Aan’ is precies wat je wil: een liedje dat het zonnetje net iets harder laat schijnen, je waterijsje net iets sneller laat smelten en ook je ochtendhumeur laat verdwijnen als sneeuw in de magnetron. 

Vorig jaar een album en een EP, dit jaar nog eens een politiek getinte EP en nu alweer een los zomerliedje: Aafke Romeijn is de laatste tijd bijzonder productief. De video voor ‘Licht Aan’ is door Bianca Toeps geschoten in Tokyo. ‘Japan in de lente: dat zou perfect zijn’, dacht Aafke. ‘Tuurlijk wil ik een clip voor je maken’, reageerde Bianca, die in Tokyo woont en werkt. ‘Op één voorwaarde: dat jij er ook in verschijnt.’

Lees hier het dubbelinterview met Aafke Romeijn en Amber Arcades van eerder dit jaar.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12