ESNS23: Natte Visstick in je oor tot het bloedt

Sorry puristen, dit is jullie dystopische toekomst van techno

Hey! Daar komt Torre Florim verwilderd naar buiten lopen. Het zweet druipt van zijn voorhoofd. S10 en Froukje staan vooraan te fistpumpen, die ene van The Partysquad staat daarachter met de handen in de lucht en Pop Media Prijs-winnaar Veronica van Hoogdalem kijkt met een paniekerige blik in de ogen naar wat er daar op het podium gebeurt. Daar beukt Natte Visstick de ene na de andere kankerkick door de speakers. De mysterieuze dj en producer heeft de buzz aan zijn bivakmuts plakken, zijn nogal toepasselijk getitelde nummer ‘Visstick Gooi Die Kanker Kick’ betekende de doorbraak van wat we bij 3voor12 memetechno zijn gaan noemen (en om onszelf maar even op de borst te kloppen: die term overal overgenomen!).

Geen wonder dus dat de muziekindustrie razend benieuwd is. En eh…. ze zijn allemaal binnen vijf minuten weer weg, want voor iedereen boven de 21 jaar oud is dit veel te overprikkelend voor ALLE zintuigen. Elke tien seconden frot hij wat tussen die loeiharde industriële kicks. Een flard ‘God Is A DJ’. Flo Rida’s ‘She Hits The Floor’. Opeens een trapbeat. ABBA’s ‘Gimme Gimme Gimme! (A Man After Midnight)’ in de lelijkste remix die je ooit hebt gehoord. Jefferson Airplane: idem dito. Tien seconden The Prodigy. De hele tijd die gekke text to speech-samples die in keurig ABN de naam van Natte Visstick scanderen. Ergens roept Gert Verhulst: ‘Maar nee Samson, het is ketamine!’

Het is een totaal klamme teringbende, want zo’n beetje iedereen ONDER de 20 jaar oud die het überhaupt in zijn hoofd haalde naar de Oosterpoort te komen, die staat hier nog wel te raven. Loop binnen, en een warme walm van tienerzweet slaat je in het gezicht. Vervolgens nestelen zich verdacht vaak puberscheetjes tussen de neusvleugels. Die kids, die lijken het geweldig te vinden. Alsof de duivel bezit van ze heeft genomen, zo staan ze erop te dansen, shirt uit, vuist meepompend met Natte Visstick. Voor technopuristen is dit de ultieme dystopie, de absolute heiligschennis van alles waar techno voor staat, het monsterlijk uitvergrote karikatuur van techno, en dan niet alsmaar doorbulderend, maar elke seconde weer onderbroken.

Geen flauw idee hoe je hier een halfuur op moet staan dansen, laat staan de hele nacht, maar goed, ik ben dan ook een oude man in het hoofd van Natte Visstick, mijn mening doet er helemaal niet toe. De golf rondom Visstick gaat techno naar elke klotezuipschuur in elke uithoek van het land brengen, naar de grote poppodia, naar de festivals, tot al onze oren bloeden van de natte vissticks die daar met geweld in zijn gepropt.

Het oordeel: doet er niet toe

Het nummer:Visstick Gooi Die Kanker Kick

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12