Brabanthallen sorteert voor: lanceert theaterzaal voor 1.000 man

Volledig ingericht op anderhalve meter

Morgen maakt het kabinet bekend hoe de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli en verderop in de zomer eruit gaat zien. Over september weten we nog nagenoeg niets, maar bij de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch sorteren ze vast voor. Samen met Theater aan de Parade lanceren ze een theater voor 1.000 bezoekers, volledig ingericht op anderhalve meter. In de hal staan optredens gepland van onder meer Guido Weijers, Najib Amhali, Karin Bruers, De Verleiders en Eric Vloeimans.

Jeroen Dona, directeur Brabanthallen: ‘We hebben een zee aan ruimte in de Brabanthallen en onze entertainmenthal Mainstage beschikt over een volledig flexibele zaalopstelling. Hierdoor hebben we niet vanuit een vast kader hoeven denken, maar konden we van nul af aan een goed 1,5 meter theater bouwen. Waardoor we niet alleen een veilige setting hebben kunnen creëren, maar ook een sfeervolle zaal, waarin het publiek weer genieten kan van de magie van het theater.’

De organisatie kan rekenen op steun van het college in ’s Hertogenbosch, dat de plannen ook aan Minister van Engelshoven voorgelegd heeft. Wethouder Mike van der Geld (o.a. Cultuur): ‘Wij zijn trots op dit culturele ondernemerschap en dragen Cultuurstad Theaters een warm hart toe. Het plafond van 100 mensen moet nog wel landelijk losgelaten worden of deze plek moet als pilot aangewezen worden.’ Op dit moment is het in theaters en concertzalen toegestaan 30 mensen te ontvangen, ongeacht de oppervlakte van de ruimte. Zo mag Paradiso net zoveel bezoekers ontvangen als AFAS Live of Ziggo Dome. Een merkwaardige situatie, die het nagenoeg onmogelijk maakt concerten te organiseren.

Eerder werd aangekondigd dat concerten per 1 juli voor maximaal 100 personen mogen plaats vinden, maar er gaan ook geruchten dat het kabinet versoepelingen mogelijk al naar voren wil schuiven, en dus grotere hoeveelheden mensen mogelijk te maken, mits met inachtneming van anderhalve meter afstand.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12