LL19: The Opposites richten een slagveld aan

Gedroomde comeback in de kleinste tent

Er ging al een petitie rond, of A$AP Rocky niet een weekje langer in die Zweedse cel kon blijven. The Opposites zijn terug. Op Appelsap, op Pukkelpop, waarom niet op Lowlands? Dat was per slot van rekening de plek waar ze legendes werden, waar ze bewezen dat Nederlandse hiphop de allergrootste podia aan kon. Ja toch, waarom niet? Wat blijkt: die gedroomde comebackshow stond al gepland, maar dan in het geheim. In de allerkleinste tent van het festival, de gore verhuurschuur Sexyland.

Het gelekte nieuws leidt tot totale chaos voor de deur, met duw- en trekwerk en een overspannen ontruiming van de hele rij. Iedereen wegwezen, we gaan niet meer open! Binnen is het bomvol en heet als om 01:00 uur Big2 in zijn judopak (witte band) opkomt, om Willems bloedserieuze depressienummer ’Houten Pak’ te zingen. ‘Van mijn nieuwe album Twan In Nood’. Het is een melige opening van een uurtje mayhem dat niet mis kan gaan. Want wat een tunes hebben die twee. Van rammers als ‘Geen Klasse Geen Stijl’, ‘Broodje Bakpao’ en ‘Thunder’ tot een emo nummer als ‘Sukkel Voor De Liefde’, waarin de redenen van The Opposites’ stille vertrek al besloten lag. Het gaat over de onvermijdelijke leegte die schuil gaat achter alle aandacht. Wat blijft er over als je vijf jaar lang koning van de discotheek bent, als je elke week door gaat tot ’s ochtends laat? Die donkere kant hebben The Opposites altijd benoemd en ook omarmd. Zo ook in hun allerbeste single, ‘Licht Uit’, waarin ze het beest naar buiten brengen.

Natuurlijk maakt Willem een salto het publiek in, natuurlijk laat Twan zich optillen, natuurlijk moet iedereen zijn shirt uit en maken we een circle pit zo groot als heel Sexyland. Alle old school Opposities trucs worden uit de kast gehaald. Maar de grote vraag is natuurlijk: volgt er meer? Hebben Twan en Willem de nare bijsmaak van de faam af kunnen schudden. Hebben ze een antwoord op de druk die te hoog werd? Of zullen we het moeten doen met de serieuze overpeinzingen van de volwassen solo-Opposites?

HET MOMENT:
Het is natuurlijk een puinhoop aan het eind van dat uurtje. Twan staat telefoons uit te delen die in de chaos op de grond beland zijn. ‘Deze heeft appjes van Milou Terwijden. Wie kent Milou Terwijden? Echt of lieg je? Is ie van jou?’

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12