3voor12 Utrecht

Vic Willems bezingt een zeldzaam mooie (zon-)dag in Utrecht

Een kleine ode aan de stad, de zon en vrienden

Muzikant Vic Willems is iemand die soms wat langer stilstaat bij dingen die voor een ander misschien heel gewoon zijn (geworden). Soms schrijft hij er dan een liedje over. In ‘Brieven een mezelf’ stond hij stil bij een aantal sleutelmomenten in zijn leven en in 'Tuinwijk-West' beschrijft bij het kleine, creatieve buurtje in de Utrechtse Staatsliedenbuurt waar hij woont. Vandaag is ‘Zondag in Utrecht’ verschenen, een kleine ode aan de stad, de zon en de vrienden die hij om zich heen heeft verzameld.

Het is het honderdste Nederlandstalige liedje dat Willems schreef. Iedere keer als hij een nieuw liedje schrijft krijgt het een nummer en wordt het toegevoegd aan ‘De Lijst’. Zeker niet alles wordt uitgebracht. “Als het voor mijzelf bedoeld is en het af genoeg is om te spelen mag het op de lijst”, legt hij uit. ‘Zondag in Utrecht’ is dus wel verschenen en ook één van zijn persoonlijke favorieten.

In het nummer zingt hij onder andere:

Een zondag in Utrecht, biertjes aan de gracht
Het moest eigenlijk regenen, maar het werd een zeldzaam mooie dag
Dus we rolden onze grotten uit, geroepen door de zon
Alsof we zochten naar een reden om te breken uit de cocon
Wat verre vrienden, niet qua afstand, maar qua tijd
Want iedereen is druk geweest, of ergens door afgeleid

“Zo’n dag als ik in het nummer beschrijf was het ook echt”, licht hij toe. “Zo één vol onverwachts zonlicht en de daardoor geïnspireerde spontane plannen. Mensen die weten hoe oud Paul (mijn oude gitarist, huidige huisgenoot en goede vriend) is kunnen ook precies afleiden wanneer dit nummer tot stand kwam. Sinds dat moment lag het nummer op de plank, te wachten op het juiste arrangement of de juiste opnamesessie. Toen ik op een dag met Joost Wesseling in de studio, bij wijze van soundcheck, dit nummer begon te spelen, vroeg Joost of we die niet gewoon konden opnemen. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen en die dag namen we meteen de hele basis op. Joost op de drums en percussie, ik op gitaar en zang. Naast dat Joost een fantastische drummer is voor bands als Luwten of Luka, heeft hij ook een heel scherp oor voor wat voor productie een liedje nodig heeft en zo schaafden we samen aan de versie die het uiteindelijk is geworden.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12