DTRH18: Goldlink krijgt de heupen los

Hiphouse-talent wil een feestje en krijgt dat ook

‘Ik wil dat iedereen danst!’ Ja, het is wel duidelijk dat Goldlink echt zin heeft in een feestje. Allereerst laat de rapper uit Washington D.C. zijn dj tijdens showtime een kwartier lang een opwarmsetje draaien (mega-vervelend, natuurlijk), en tijdens het optreden zelf doet hij ook nog stukjes ‘Goosebumps’ van Travis Scott, ‘I Don’t Like’ van Chief Keef en zelfs ‘Smells Like Teen Spirit’ voor de dertigste verjaardag van z’n tourmanager, waarbij hijzelf luchtgitaar speelt op z’n mic-statief. Een beetje plat is het wel, dat gehype, maar geef hem eens ongelijk: hier een moshpit, daar een moshpit en even verderop - je raadt het nooit - jawel, nog een moshpit!

Elk liedje weer hoor je waarin hij anders is dan de meeste rappers: allereerst een liefde voor house, daarnaast voor dansmuziek uit de Dominicaanse republiek en sixties gogo-funk. Voor z’n laatste plaat werkte hij met Kaytranada en The Internet, artiesten die ook aardig geestverwant voelen. Hij krijgt er wellicht geen mega-volle tent mee, maar wel het jongste en coolste publiek van Down The Rabbit Hole dat speels pesterig met waterpistooltjes schiet en juichend staat te swingen.

Juist het mellow liedje ‘Crew’ krijgt de grootste reactie, geen track om op te moshen maar juist om sensueel je heupen op los te schudden. Het is echt een leuke show, een van de weinige hiphop-shows op Down The Rabbit Hole dit weekend, en je ziet direct dat het festival er echt naar smachtte.

HET MOMENT:
Hoplakee, zo trekt hij een jongen het podium op, geeft hem een luchtbedje. ‘3, 2, 1!,’ telt hij af en ja hoor, de jongen neemt een flinke aanloop en springt zo op de gewillige handen in het publiek. Even verliest hij zijn evenwicht en kiepert er vanaf, maar hij weet er weer op te klauteren om een heel eind door de tent te dobberen. Dat vereist skills. Shout-out naar jou.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12