Ook Awakenings zet een streep door een aantal tickets

Pleinvrees ging de technogigant voor

Na Pleinvrees heeft nu ook Awakenings aangekondigd een aantal kaartjes ongeldig gemaakt te hebben. De pijnlijke beslissing volgt op het aanscherpen van de vergunningen vlak voor Amsterdam Dance Event, ingegeven door het Solid Grooves drama in mei. Bij het evenement waar de 21-jarige Jimmy Schepers de dood vond waren veel te veel bezoekers aanwezig, want de gemeente nu extra scherp maakt op de capaciteit. Pijnpunt daarbij is dat artiesten en crew meegerekend worden bij het totaal aantal bezoekers dat volgens de vergunning binnen het pand mogen zijn.

Awakenings legt dat als volgt uit: ‘Om te zorgen dat wij zeker aan onze verplichtingen voldoen zien we ons gedwongen een beperkt aantal bezoekers hun geld terug te geven, een moeilijke beslissing. We kiezen daarbij voor de laatste ticketkopers. Het teruggeven van je geld is helaas de enige oplossing. We begrijpen dat deze beslissing onverwacht komt. Als teken van goede wil en compensatie bieden we je gratis entree voor de Solomun show op 21 oktober of de Reinier Zonneveld b2b special op zondag 22 oktober.’

De kans dat meer evenementen deze beslissing zullen moeten nemen is aanzienlijk, aangezien de strengere regels gelden voor alle evenementen met meer dan 2.000 bezoekers, niet alleen die van Solid Grooves-organisator Apenkooi. Amsterdam Dance Event begint op woensdag 18 oktober.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12