Sunday Snooze (2): Hellie Berry

Van jazzy pruttelende minimal naar weirde dansplaten

Net wakker of nog wakker? Sinds vorige week vind je iedere zondag een nieuwe aflevering van Sunday Snooze bij 3voor12. De beste dj’s/smaakmakers/producers gaan diep in een wekelijkse, uur lange podcast met de b-kant van hun platenkast. Huilend na de club met je benen op de bank. After the party is the afterparty. 

Deze tweede mix maakte Helena Naeff, die vooral in het Amsterdamse nachtleven een graaggeziene dj is onder de naam Hellie Berry. In clubs als Claire, RADION en PIP zet ze de dansvloer in lichtelaaie met obscure boogie, pruttelende funk en af en toe een stoffige housetrack. Voor deze zondagochtendmix doet ze het een stuk rustiger aan: ze gaat van lichtvoetige minimal via lekker voortjakkerende jazzfunk naar bijna spirituele balearic, om vervolgens alsnog op te schakelen richting dissonante italo en weirdere dansplaten, om bijna erotisch te eindigen. Zet vast een flinke pot filterkoffie, vlij neer op je bank met een goed boek en je komt vanzelf op gang met deze mix. 

Vraag je je al jaren af wat dj’s eigenlijk doen op hun vrije zondag? Bij de aftrap van de serie ‘Sunday Snooze’ vroegen we het aan Aardvarck, Afrobot, Dexter en Hellie Berry.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12