PP23: Nielson giet grijze bak yoghurt over Landgraaf

Waarom staat de man next door juist nú op Pinkpop?!

Geloof het of niet, maar Nielson heeft in zijn carrière van een dik decennium NOOIT EERDER op Pinkpop gespeeld. Nog nooit! Hij heeft in 2018 voor het laatst een album uitgebracht, zegt-ie zelf, veel te lang geleden eigenlijk, en nu alleen een nieuwe single over een nachtje zweven met een astrologiemeisje genaamd Anneloes. Het album dat er eigenlijk had moeten komen, ging in de prullenbak nadat zijn neef overleed. Dus is de grote vraag vandaag… wie in de Pinkpop-programmacommissie heeft gezegd: Nielson, daar kunnen we nu echt niet meer omheen? Namen en rugnummers!

‘Ik heb tien jaar lang gedroomd dat ik dit liedje op Pinkpop speel en hoe het publiek dan reageert, maar ik dénk dat jullie er nog overheen gaan’, zegt hij voordat hij zijn doorbraakhit ‘Beauty & de brains’ speelt. Hij heeft speciaal voor de gelegenheid een roze shirt aangetrokken. Hij heeft ook een festivalact volgens het boekje. Superstrakke band. Dik uitgebouwde versie van de grootste hit, met als bonus een braaf knipoogje naar Prince. Wanneer zijn eigen materiaal tekort schiet, covert hij ook liedjes van The Script en Dua Lipa.

Maar in alles mist Nielson karakter, en de charme van de boy next door die hij tien jaar geleden had, begint ook steeds verder te vergrijzen. Nu is hij gewoon de buurman die je van naam kent, en alleen uit beleefdheid voor de barbecue uitnodigt. De buurman over wie wat ongezellige geruchten over overspel de rondte doen, ook dat nog. Denk daar maar niet te lang over na terwijl hij in ‘Hotelsuite’ droomt over het meisje dat een kamer verderop ligt te pitten, en of hij zijn kans niet moet grijpen.

HET MOMENT:
Zijn band speelt reggaeton zonder schwung. Een bluessolo zonder ziel. Funk zonder seks. Dancepop zonder discobol. Beste zangers zonder al te beste zang. Beauty noch brains. Het is vooral makkelijk om te omschrijven wat de muziek van Nielson allemaal mist. Zelfs de CO2-kanonnen lijken tegen te sputteren in ‘Sexy Als Ik Dans’. Zoals hijzelf zingt: ‘Ik mis wat prikkels in mijn fantasie.’ Ultieme yoghurtpop.

Kijk het optreden HIER terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12