3voor12 Zeeland

Shht vult Gebouw-T met allesbehalve stilte

Oorverdovende goede band zorgt voor chaos in Bergen op Zoom

Een bijzondere datum voor een bijzondere band. Op 29 februari speelde Shht in Gebouw-T te Bergen op Zoom, met als voorprogramma Love Couple.

Love Couple is geen onbekende bij Gebouw-T. De vier-koppige band won in 2018 de T-Strijd en bassist Tristan van Selm komt zelfs uit de regio. Het halfuur dat ze spelen is bruisend en gevuld met genoeg ‘noise’ als opwarmer voor Shht. De band zet een speelse show neer die alsnog strak aanvoelt. Zangeres Renée Meijer weet de aandacht van het publiek goed vast te houden. Het laatste nummer ‘Hey Man’ zorgt voor een maffe sound met een mooie ontknoping.

De mannen van Shht beginnen het optreden achter in de zaal met het nummer ‘Hello? Hello!’. Dit roepend naar elkaar, een bandlid staat al op het podium, bewegen ze zich richting het podium. Het publiek doet gelijk enthousiast mee. Publieksparticipatie krijgt een nieuwe betekenis. Na de opening springt frontman de zaal in en neemt plaats op één van de statafels. Later in het optreden laat hij het publiek zelfs meezingen en worden er vragen gesteld. De band heeft een cameraman meegenomen die zich tijdens het concert door het publiek en over het podium beweegt. Een genre is echter niet toe te kennen, maar dat stoort niet. De mannen bewegen zich over muzikale grenzen: ze springen vrij letterlijk van hardrock naar pop en alles ertussenin.

Om het geluid, de energie en de sfeer van Shht te omschrijven valt eigenlijk niet meer te zeggen dan het volgende: je had erbij moeten zijn. Er zijn namelijk van die kenmerkende concerten waarvan je weet dat je ze maar een keer mee gaat maken. De georganiseerde chaos die Shht heet is er hier een van. De mannen zijn zeker geflipt, maar allesbehalve geflopt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12