3voor12 Zeeland

Broeder Dieleman staat goed in Bergs’ geheugen geprent

De Zeeuwse troubadour nam zowel prachtige muziek als verhalen mee

Op een stormachtige vrijdagavond in Bergen op Zoom, strijkt broeder Dieleman neer in Gebouw-T. Buiten is het guur en donker, maar het podium is aangekleed als zij het een woonkamer. Het oogt als een warm welkom. Het eerste nummer wordt gelijk gewijd aan een stagiair van Gebouw-T. Het nummer ‘Eerst de Koffie’ wordt met alle lof voor de koffie brengende stagiaire gezongen.

Wat de troubadour siert is niet alleen het feit dat hij vol enthousiasme verhalen vertelt van vroeger, van voor zijn tijd, maar ook het plezier dat hij in het nu beleeft. Met zijn verhalen probeert hij ook die connectie uit te leggen. Het publiek is compleet in de ban van de Zeeuw. Of ze het dialect nu verstaan of niet, als hij over ‘Jakobsladder’ vertelt en zingt is het muisstil, erna volgt een warm applaus.

Alhoewel zijn zesde album ook van andere instrumenten is voorzien, weet de broeder het alleen met zijn banjo ook prachtig te verwoorden. Niet alleen heeft hij zijn banjo’s meegenomen, ook de prenten die hij de afgelopen tijd heeft gemaakt zijn te bewonderen en zelfs te kopen. Na het optreden neemt hij dan ook de tijd om met zijn publiek te praten en te trakteren op nog meer van zijn verhalen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12