3voor12 Zeeland

Dijkrock is altijd gezellig

Zeeuws festivalseizoen begint traditioneel in Rilland

Het Zeeuwse festivalseizoen wordt traditiegetrouw geopend door het fijne festival Dijkrock. Op de rand van de provincie weten ook dit jaar weer een paar honderd bezoekers de weg te vinden naar de festivaltent in de polder van Rilland. Het concept is ongewijzigd, de sfeer ook. Dijkrock is altijd gezellig, al achtentwintig edities lang.

Dat het voor het podium zaterdagmiddag niet direct dringen is, heeft natuurlijk alles te maken met het prachtige weer. Het moet ook gezegd worden dat het ook op het festivalterrein buiten de tent, goed toeven is. Naar mate de middag overgaat in de avond wordt het wel drukker en laafden de bezoekers zich aan twee bands met eigen werk en twee rasechte tribute-krakers van: Slayer en Metallica.
De zonaanbidders hebben hierdoor de winnaar van het openpodium van vorig jaar Rock Season, Guns ’N Roses tribute en Green Day tribute gemist. De leukste band van de dag is met voorsprong The Real Danger. Deze punkers weten dat ze een beetje vreemde eend in de bijt zijn. Met veel zelfspot, draaien ze losjes maar super strak hun set af. Het meeste publiek heeft vooral aandacht voor het zoontje van gitarist Robin Hancock, die niet van het podium te slaan is en ook een gitaar omgehangen krijgt. Net als papa, die als kleine jongen tenslotte ook gitaar speelde in Zeeland. Hancock kwam een eind met hardcore band Uppercut (waar is de tijd) en doet al jaren ook met opvolger The Real Danger goede zaken en veel mooie shows. We zullen zien hoe fanatiek zijn nazaat blijft als hij wat ouder is.
De Schotse dames van The Amorettes zijn ook geen onbekenden in Rilland. Na een succes optreden in 2015 mag het dames trio nu terug komen. Ook deze keer is het er dik op. De hardrock die ze maken is doorspekt met vuige blues waardoor ze muzikaal een beetje tussen AC/DC en Halestorm inhangen. Wat deze dames brengen is echte festivalmuziek. Goed gebracht, het ligt lekker in het gehoor en zet aan tot meebrullen. Dat laatste wordt pas echt gedaan bij de laatste tributebands van de avond die ons via ‘Angel Of  Death’, ‘Reign In Blood’, ‘Master Of Puppets’ en ‘Creeping Death’ de nacht in sturen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12