3voor12 Zeeland

The Mahones vieren St. Patrick's Day in ‘t Beest

Beerbottle Chopsticks warmen op

Vanavond kan ‘t Beest zich uitleven bij een van de pioniers van de Celtic punk, het muziekgenre dat punkrock vermengt met traditionele Keltische muziek. The Mahones uit Canada is op wereldtournee vanwege hun 30 jarig bestaan.

Als voorprogramma zijn de Beerbottle Chopsticks uitgenodigd. De garage-rockers uit Utrecht hebben wat tijd nodig om het publiek te overtuigen. Pas tegen het eind van hun set, als de songs wat harder worden komt ‘t Beest pas los.

Van de originele The Mahones line-up uit 1990 is tegenwoordig alleen oprichter Finny McConnell over. Het is geen geheim dat het gedrag van McConnell een directe oorzaak is van het vertrek van de vele oud-leden. Wie denkt dat na 30 jaar de punk attitude van de frontman wel iets minder zal zijn, heeft het mis. Nog geen jaar geleden ontsloeg metalband Avatar voorprogramma The Mahones vanwege onprofessioneel gedrag van de frontman.

Gelukkig hebben de bandleden er vanavond wel veel zin in. In hoog tempo worden de eerste nummers afgewerkt. De nummers zijn pakkend, gespeeld met liefde en bakken energie. De snelle punk liedjes worden afgewisseld met wat rustigere en trage liedjes, waar de zanger net iets beter klinkt. Toch zijn het de up-tempo songs waar het publiek voor gekomen is, stil staan is voor velen geen optie.

Het Ierse bloed van de in Dublin geboren Finny McConnell blijkt voornamelijk uit de Ierse traditionals die ze vanavond spelen. Ze hebben wel een punkjasje aangemeten gekregen. Zo horen we een hele snelle uitvoering van ‘The Irish Rover’. Deze klassieker is vooral bekend in de uitvoering van The Pogues, welke dan weer de grote inspiratiebron is voor The Mahones.

Met de viool, de tinwhistle en de accordeon wordt het typische Keltische geluid gebracht. De zanger stelt voor om alvast de Ierse feestdag St. Patrick's Day te vieren. De feestdag is pas over een maand, maar de bandleden lijken elke reden tot feest met beide handen aan te pakken. Het publiek is tevens in voor een feestje en poppodium ‘t Beest veranderd voor een avond in een Ierse pub.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12