3voor12 Zeeland

Indianizer betovert en hypnotiseert de Piek

'Betoverend en hypnotiserend'

De Piek heeft de laatste tijd weer laten zien dat het dé plek is waar je rare, eigenzinnige en vaak originele muziek kunt horen. Afgelopen zaterdag speelde het uit Italië afkomstige Indianizer in de Vlissingse zaal. Vier jonge gasten die met geluidseffecten, loops en vooral hun eigen creativiteit en kunde het publiek wisten te betoveren.

Het optreden stond tevens in het teken van vier jaar Ray’s Boutique, de kleding- en platenzaak van Vincent en Jaap van Boven in Vlissingen. De Van Boven’s dragen als muzikanten de Piek en eigenzinnige muzikanten een warm hart toe. 

De muziek van het in 2013 in Turijn opgerichte Indianizer laat zich niet onder één hoedje vangen. Krautrock met psychedelische invloeden en Zuid-Amerikaanse ritmes komt misschien nog het meest in de buurt? Funken kunnen ze ook als de beste. Eerder speelden de vier, (twee gitaristen, drummer en toetsenman die tevens de baspartijen speelt op z’n keyboards) op onder ander ESNS en als voorprogramma van onder andere King Gizzard and The Lizard Wizard. Laatst bracht de band nog hun tweede album uit, genaamd 'Nadir'. 

Gabriele Maggiorotti, Matteo Givone, Riccardi Salvini en Salvatore Marano zijn enorm goed op elkaar ingespeeld, maken creatief gebruik van loops en effecten, waardoor ze met een juiste dosering een enorm breed en boeiend geluid creëren. De melodieën, ritmes en vervreemdende effecten buitelden over elkaar heen. De muziek verveelt nauwelijks een moment. Betoverend en hypnotiserend.

Daar komt de diepe stem van de leadzanger-gitarist en de vloeiende baslijnen die de toetsenist uit zijn keyboards tovert bij. Dat de teksten niet te verstaan zijn deerde niet; vaak kun je zelf toch wel een beeld vormen bij de vocalen en klanken. Hun doel? Je alledaagse sores even vergeten. En dat is prima gelukt. 
Tekst: Peter Urbanus

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12