3voor12 Zeeland

J. Bernardt "lekker naakt" in de Waterput

Voorloper op PopMonument

Nog voordat de stad in één groot podium verandert, staat J. Bernardt zoals hij het zelf zegt “lekker naakt” in de Waterput. Gestript van alle elektronica, ratelende hi-hats en blazers staat Jinte Deprez enkel met zijn gitaar voor een afgeladen platenzaak.

Het begint bijna traditie te worden, zo’n Vlaamse grootheid in de Waterput. Een aantal jaar geleden stond Balthazar met Record Store Day in de Waterput, vorig jaar konden we Warhaus al akoestisch aanschouwen alvorens hij een waanzinnige set gaf op Made in Belgium. Daar waar Balthazar en Warhaus muziek maken waar de gitaar een prominente rol spelen in de band, is het bij J. Bernardts muziek even afwachten hoe dat akoestisch gaat klinken.

Met de inzet van ‘Wicked Streets’ is de spanning er meteen vanaf. Jintes nummers blijven enkel met een gitaar steengoed overeind staan. Nouja, enkel een gitaar, bij het stemmen van de gitaar en de soundcheck heeft J. Bernardt alvast wat backing vocals in een loop opgenomen zodat hij zichzelf extra begeleidt en is er een drummachine bij zodat het ritme strak wordt gehouden. In deze setting komt de vergelijking met Chet Faker al snel boven drijven. In korte tijd neemt J. Bernardt de Waterput mee door zijn nog maar net op de wereld los gelaten debuutalbum met enkel de beste nummers in het vooruitzicht, met ‘Running Days’ als absolute hoogtepunt.

We zeiden het vorige week al bij Crammerock, met deze fantastische zijprojecten van Balthazar mag de reünie van de band nog wel even op zich laten wachten. Met de aankondiging die Jinte plaatst in de Waterput dat er binnenkort een video uitkomt van zijn nieuwe single ‘The Other Man’, en het deze week aangekondigde selftitled album van Warhaus, zou dat zomaar nog even kunnen duren. Zullen we volgend jaar maar vast afspreken om het derde en laatste Balthazar-project Zimmerman te aanschouwen in de Waterput?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12