3voor12 Zeeland

Wegdromen bij Sväva

Intiem optreden in Robuust

De temperatuur is sinds tijden weer eens rond het vriespunt, de eerste schaatsers zwieren over de net aangelaagde ijsbaan op de Markt en in Robuust! speelt Sväva voor het eerst in drie jaar weer eens in Zeeland.

De Friese dreampopband heeft een paar prachtige jaren achter de rug. Begin dit jaar werd nummer "The Huntress" nog gebruikt in de soundtrack van succesvolle Netflixserie "13 Reasons Why" en werden er shows met Sue The Night en Aafke Romeijn gespeeld.

Als afsluiter van het jaar staat de band met een minimale, elektrische opstelling in Robuust!. Er wordt een beetje voorzichtig begonnen: het geluid is aan de zachte kant en het publiek hangt nog net niet letterlijk aan de lippen van zangeres Bente Hout. Gelukkig weet Hout de spanning te verbreken met grappige anekdotes ("Dit nummer gaat over een feministische moord, daar houd ik wel van") en als de band begint aan het meer new wave-achtige "Moist", zit de sfeer er goed in. De prachtige, galmende zang gaat mooi samen met de dromerige gitaren en elektronische drumbeats. De muziek klinkt als een goede mix tussen Beach House, The Cure en Warpaint. Die laatste wordt overigens  mooi eer aan gedaan met een prachtige cover van "Baby".

Veel te snel is de set alweer klaar, en sluiten Hout en gitariste Michelle Hindriks nogmaals af met Warpaint's "Baby". Kijkend uit het beslagen etalageraam van Robuust! zien we het oude gemeentehuis van Middelburg verlicht in allerlei kleuren en mensen die zich een weg door het gure regenweer banen. Wat een perfecte avond om even weg te dromen bij Sväva.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12