3voor12 Zeeland

Oude hits met rocklegende Eric Bell in ’t Beest

Voorprogramma slaat de plank net mis

‘Whiskey in the Jar’, ‘The Boys Are Back in Town’ en ‘Jailbreak’. Wie kent deze hits van de Ierse rockband Thin Lizzy nou niet? Oud-gitarist Eric Bell van de eerder genoemde band is voor drie concerten in Nederland waaronder eentje bij ’t Beest in Goes.

Eerst mag het Nederlandse Bullfrog Taste Express het publiek opwarmen. Zij geven een ode aan Rory Gallagher, ook afkomstig uit Ierland. De leadzanger laat zijn nogal aanwezige ego zien, veel show, maar weinig inhoud. Al met al wel aardig, maar niet indrukwekkend.

Grootheden uit de muziekgeschiedenis. In dat straatje kan je de band Thin Lizzy wel plaatsen. Sinds 1970 staat de band op de planken en maakte meerdere albums. Dertien jaar na het ontstaan gaat de band uit elkaar. Eric Bell ging solo verder met  bassist Dave Wintour en drummer Romek Rarol. Samen laten ze het werk van Thin Lizzy nog eens horen, aangevuld met eigen werk, aan alle liefhebbers. De zaal is goed gevuld met fans van het eerste uur. Je hebt gitaristen en gitaristen. Eric Bell is er eentje waarbij het technisch zeer goed is en waar menig muzikant nog wat van kan leren. Moeilijke riffjes, fingerpicking of gebruik maken van een slider, niks is te gek. Hij speelt veel eigen werk en zo nu en dan een cover. Veel interactie met het publiek is er niet. Hit ‘The Boys Are Back in Town’ wordt niet gespeeld en dat is opvallend, gezien dit één van hun grootste hits is. Gelukkig weet de band tegen het eind van het optreden het publiek te trakteren op die andere monsterhit, ‘Whiskey in the Jar’. Geweldig! Een vliegensvlug riffje hier, meezingend publiek met telefoons in de lucht daar. Het is een mooi schouwspel en er ontbreekt niets aan. Het is bijna gedaan, maar Eric Bell en zijn bandleden hebben er zin in en doen nog een aantal tracks, waaronder ‘Rocker’. Het rocken is de band in ieder geval niet verleerd, al is het ijzer een eind aan het roesten. Eric Bell is nog altijd een grootheid in zijn spel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12