Na een goed gevuld programma op de vrijdag, maakt het Vestrock-publiek zich klaar voor de tweede dag van het festival. Wederom een programma met voor ieder wat wils.

De Vestrock zaterdag wordt geopend door Martijn Fischer die samen met het orkest The Young Ones een eerbetoon bracht aan de legendarische Nederlandse zanger Andre Hazes door al zijn hits te zingen. Het optreden van Fischer en The Young Ones bracht de sfeer van de tijdloze Hazes nummers tot leven op het podium. Met Fischer's vocale talent en de muzikale begeleiding van The Young Ones uit Hulst, is het een onvergetelijk optreden dat het publiek meeneemt op een nostalgische reis door de bekende nummers van Hazes.

Kind Human is muzikaal niet makkelijk in een hokje te stoppen. Het is een band die niet alleen muziek maakt, maar ook een diepe connectie legt met het publiek. Deze bijzondere groep neemt je mee op een muzikale reis naar je gevoel. Met de betoverende zanglijnen, poëtische teksten en boeiende melodieën weten ze iedereen te raken. Of je nu danst, meezingt of gewoon luistert, Kind Human wil je laten voelen dat we allemaal verbonden zijn.

Stond zangeres Isabelle van Beek op Klomppop en het bevrijdingsfestival nog alleen op het podium, vandaag is ze met voltallige band. En dat bevalt een stuk beter, Isabelle ontpopt zich hierdoor tot een vrolijke en innemende frontvrouw. Genieten van Kind Human kan je nog volop deze zomer, want in het kader van Pop aan Zee Academy staat ze op menig festival. Ga haar zeker checken!

De Vlaamse Pommelien Thijs maakt een verpletterende indruk en laat zien dat ze klaar is om Nederland te veroveren. Met haar optreden weet ze de harten van vele jeugdige festivalgangers te veroveren, die enthousiast zijn om een glimp van haar op te vangen. Sommige fans zingen zelfs alle nummers moeiteloos mee, wat de populariteit en het talent van Pommelien Thijs onderstreept. Haar optreden op Vestrock was een mix van energie, charisma en muzikaal vakmanschap, waardoor ze een onuitwisbare indruk achterliet op het publiek. Haar optreden op Vestrock was slechts het begin van wat ongetwijfeld een glansrijke carrière zal worden in de Nederlandse muziekscene.

Another Sky spelt progressieve rock in de Tent. De band uit Londen weet de dan al goed gevulde tent het publiek te veroveren met haar schitterende stem. De toon van vandaag is in ieder geval gezet.

Stel je voor: je bevindt je middenin een wervelwind genaamd Nova Twins. Deze power-girls razen als een ontembare tornado over het podium, voortdurend in contact met het publiek dat enthousiast reageert. Je zou niet zeggen dat ze net een uitputtende tour achter de rug hebben. Bassiste Georgia South tovert de meest waanzinnige geluiden uit haar bas en een enorm pedalboard, terwijl ze springt alsof ze op springveren staat. Amy Love’s zang en gitaarriffs duiken en weven door de golvende baslijnen heen. Ze mengen diverse genres tot een snoeiharde sound. Met donderende precisie knallen ze door hun set heen en gebruiken technische tovenarij op de riffs, die variëren van verpletterend luid tot Skunk Anansie-achtige uitbarstingen. Nova Twins omarmt zijn eigen rauwe anarchistische originaliteit en schopt tegen alles aan, waardoor ze ons achterlaten met een onvergetelijke impact.

Gelijktijdig met Nova Twins speelt Mould in de Kapel. De Zeeuws Vlaamse metalband Mould verandert met hun doom, stoner en noise muziek de kapel in de Temple of Doom. De vette volle bassound doet de kapel trillen. Als speciale gast zingt de dochter van zangeres en gitarist het laatste nummer mee.

Op het festival brengt Yade Lauren samen met haar band en haar dansers een indrukwekkende show ten tonele. Vanwege de kou draagt Yade Lauren een opvallende winterjas, wat haar optreden een unieke en stijlvolle uitstraling geeft. De keuze voor de winterjas was niet alleen een fashion statement, maar ook een praktische beslissing gezien de koude weersomstandigheden op die dag. Het publiek gaat mee op een muzikale reis door Yade Lauren's performance, versterkt door de aanwezigheid van getalenteerde dansers. Tijdens een magisch moment tijdens het optreden wordt het publiek verrast door een regen van confetti, wat zorgde voor een feestelijke en vrolijke sfeer.

Wederom gelijktijdig met het programma op de Mainstage, speelt nu The Cheap Thrills uit Liverpool in de Kapel. Deze formatie is in Hulst om een feestje te bouwen. Dat lukt ze aardig. Brittpop slaat duidelijk aan in de Kapel en het aanwezige publiek doet al snel mee. Feestje geslaagd.

De eerste headliner van vandaag is in handen van Dinosaur Jr. Deze band bestaat al veertig jaar en had hits in de jaren ’90, zoals ‘Where you Been’ en ‘Without a Sound’. De glorie-jaren van deze band zijn allang verstreken. Muzikaal is de band nog sterk, maar de zang laat de wensen over. Het lijkt meer op zacht gemompel.

Laat je niet misleiden door de naam, GIRLBAND is allesbehalve een groep zingende en dansende meiden die vrolijke popliedjes brengen. Het is rebels, brutaal en met een boodschap. Dit drietal bestaande uit zangeres Georgie, bassiste Kay en drummer Jada, speelt rauwe rock-'n-roll met een duidelijke boodschap. Hun nummer ‘Not Like The Rest’ ontstond uit Georgie’s eigen coming-outervaring, maar raakt net zo goed een snaar bij iedereen die zich ooit anders heeft gevoeld of buiten de norm viel.

Het publiek stroomt toe en wordt steeds enthousiaster naarmate de set vordert. Aan het einde van het optreden blijven ze zingen, juichen en joelen, totdat het drietal nog even terugkomt om iedereen te bedanken. Het geheim achter hun succes? Het enthousiasme waarmee GIRLBAND beukende drums, rauwe gitaarriffs en vette baslijnen de zaal in katapulteert. Deze band laat je voelen dat rock-'n-roll nog altijd rebels en opwindend kan zijn.

Voordat The Southern RIverband het programma in de Kapel afsluit, is het de beurt aan The Reytons. Ook deze Britse band is naar Hulst afgereisd om een feestje te bouwen. Met hun energieke indierock gaan ze aan de slag met confetti en rookkanonnen. Tof! De afsluiter in de Kapel is er één om naar uit te kijken. The Southern Riverband komt uit Australië en spelen snoeiharde bluesrock. De leadzanger is een bijzondere vertoning. Hij heeft de lachers op z’n hand met de verhaaltjes die hij in plat Australisch tussen de nummers verteld.

Son Mieux betreedt voor de tweede keer het podium van Vestrock en brengt een optreden vol energie. De zanger, Camiel Meiresonne geeft al zijn energie en enthousiasme. Ondanks de koele juni-nacht zorgt de band ervoor dat iedereen zich warm danst op hun hits waaronder ‘Multicolor’. Son Mieux bewijst opnieuw waarom ze een publieksfavoriet zijn en maakt van de avond op Vestrock een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

Een mix van indierock en hiphop, opgeklopt met opzwepende beats. Dat is zo ongeveer het recept van Master Peace. De charismatische Peace Okieze laat de Kapel in no-time veranderen in één groot feest. Hij struint over het podium in zijn vintage kledingstijl, met een branie die niet alleen hemzelf, maar ook het publiek meesleept. In deze intieme setting in de kapel weet hij die energie vast te houden tot het einde. Met zijn aanstekelijke charisma en swingende moves krijgt hij je, of je het nu wilt of niet, aan het springen. Master Peace is een artiest die je niet onberoerd laat.