Het alternatieve metal festival Terneuzen on Fire heeft afgelopen zaterdag zijn vijfde editie beleefd in de Pit, Terneuzen. Met zeven bands verdeeld over twee podia biedt het festival een internationaal scala aan talent, met acts uit België, Denemarken, Zwitserland en Nederland. In muziekinstrumentenwinkel Orion Records in Terneuzen is een knallende pre-party.

De middag in Orion Records wordt ingeluid door de bands Inherited en Diseased, waarbij Diseased hun allereerste live optreden verzorgt. Het publiek wordt getrakteerd op een krachtige mix van Death Metal en Thrash Metal, waardoor de sfeer in de winkel tot het kookpunt stijgt. De winkel staat bomvol met enthousiaste fans die zich verheugen op een avond vol intense muziek.

Met een opzwepend optreden van twee veelbelovende bands wordt de spanning voor het hoofdevenement, Terneuzen on Fire, alvast opgebouwd.

Diseased

Diseased

Inherited

Inherited

Op het hoofdpodium betreden krachtige namen als Modder (Sludge/Doom), Feather Mountain (Progressieve Metal), The Machine (Zware Psych en Stoner grunge) en Wiegedood (Black Metal) het podium. Ondertussen maken de bands op het kleinere podium in het cafégedeelte indruk met optredens van An Evening with Knives (post metal - doom metal), Carson (Stoner rock) en Breakfast at Midnight (Muzikale razernij).

Met een mix van energieke performances en diverse metalgenres blijft Terneuzen on Fire een hoogtepunt in de Zeeuwse alternatieve muziekscene.

An Evening with Knives

Breakfast at Midnight

Carson

Carson

Feather Mountain

Modder

Modder

The Machine